Enkaz Altında Ezilen Kolunu Kullanamayan Depremzede Sağlığına Kavuşmayı Bekliyor

Depremde eşini ve oğlunu kaybeden Murat Fıstık, enkaz altında kalan sağlığını toparlamaya çalışıyor. Acı dolu bir süreçten geçiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2024 15:34

Depremin etkisiyle enkaz altında kalarak sol ayağında ve kolunda ciddi hasarlar yaşayan Murat Fıstık, eşi ve oğlunu kaybetmenin acısıyla bir yıldır sağlığına kavuşmayı bekliyor. 6 Şubat depremlerinin merkezi olan Kahramanmaraş'ta, yaşadıkları binanın çökmesi sonucu eşi Nuran, oğlu Alaaddin ve kızı Ünzilem ile enkaz altında kalan Fıstık, 18 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından yaralı olarak çıkarıldı.

Kırık kaburgaları, ezilmiş sol ayağı ve kullanamadığı sol koluyla İstanbul'da geçirdiği iki aylık tedavinin ardından memleketine dönen Fıstık, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisini sürdürüyor.

Fıstık, yaşadığı dehşet anlarını anlatırken, enkaz altında kızı Ünzilem ile iletişim kurabildiğini ancak zor nefes alarak cevap veremediğini ifade etti. Eşinin ve oğlunun kaybının acısıyla boğuşan Fıstık, enkaz altındayken sadece yardım bekleyerek mezara gömülmüş gibi hissettiğini belirtti.

Fıstık'ın fiziksel sağlığına dair bilgi veren KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Tuba Tülay Koca, enkaz altında kalmaya bağlı olarak yumuşak doku ve sinir hasarları yaşandığını, hastanın kol ve ayağının ezilmesi nedeniyle fizik tedavi ve rehabilitasyon programına alındığını açıkladı.

Fıstık'ın üst tarafındaki güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini ve ağrı tedavisi ile omuz bölgesindeki zedelenmeye müdahale edildiğini belirten Koca, aynı zamanda ayağındaki kuvvet kaybına yönelik rehabilitasyon programının da uygulandığını ifade etti.

Murat Fıstık, yaşadığı zorlu sürecin izlerini hala taşısa da sağlık uzmanları, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile kendisini toparlaması için çaba harcıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.