Kahramanmaraş Yeniden Yükseliyor! Yerinde Dönüşümde Detaylar Belli Oldu

Kahramanmaraş'ta depremin ardından şehir merkezinde yıkılan alanlar için kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Başkan Güngör, konu ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 16:36
Kahramanmaraş Yeniden Yükseliyor! Yerinde Dönüşümde Detaylar Belli Oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir merkezindeki önemli cadde ve meydanlarda devam eden yeniden inşa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Güngör, şehrin merkezinde bulunan Azerbaycan, Trabzon, Belediye ve Hükümet caddelerinin birleştiği mekanda yıkımın en fazla olduğu ancak aynı zamanda şehrin tarihini, hikayesini ve ticaretini barındıran bir alan olduğunu vurguladı.

İŞTE YERİNDE DÖNÜŞÜMÜN DETAYLI FOTOLARI

Yaşanan afet sonrasında devlet ve millet olarak yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Başkan Güngör, zemin etütü çalışmalarının kapsamlı bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

Bu etütlerin, şehrin yeniden imar ve inşası için zeminin durumunu belirlemek amacıyla yapıldığını ve ardından planlama ve kentsel tasarım çalışmalarının başlatılmasının hedeflendiğini söyledi.

Şehir merkezinde gerçekleşen çalışmalara Cumhurbaşkanı liderliğinde bakanlıklar, bakanlar ve tüm kurum ve kuruluşların yoğun bir şekilde katkı sunduğunu belirten Başkan Güngör, konutların yükseldiği, köy evlerinin tamamlandığı ve temellerin atıldığı bir dönemin yaşandığını dile getirdi.

Kahramanmaraş merkezinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut gibi paydaş kuruluşların iş birliğiyle kentsel tasarım çalışmalarının yoğun bir şekilde yürütüldüğünü belirten Başkan Güngör, bu çalışmaların aşamalı olarak uygulamaya konulduğunu söyledi.

Başkan Güngör, zemin etütleri ve bilim adamlarının raporları doğrultusunda, bölgede zemin artı üç ve zemin artı beş şeklinde bir yapılaşmanın gerçekleştiğini vurguladı.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla bir temel atma töreninin gerçekleşeceğini belirtti.

Afet sonrası Kahramanmaraş'ın sadece imar ve inşa değil, aynı zamanda kentsel dönüşümünü gerçekleştirdiğini belirten Başkan Güngör, yeni bir Kahramanmaraş'ın inşasına tanıklık edildiğini ifade etti.

Başkan Güngör, bakanlıkların destekleriyle bu alanda imar ve inşa çalışmalarının gerçekleştirildiğini ve yeni projelerin hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum