Sosyal Yardım Alanlara Ödenen O Yardım 4 Bin 471 Lira Oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcılarını iş gücü piyasasına kazandırmak ve sosyal yardım-istihdam bağlantısını güçlendirmek amacıyla istihdam dostu sosyal yardım anlayışını sürdüreceklerini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 12:14
Sosyal Yardım Alanlara Ödenen O Yardım 4 Bin 471 Lira Oldu!

Bakan Göktaş, bu çerçevede sosyal yardım alan vatandaşları İŞKUR tarafından sağlanan mesleki eğitim, istihdam ve Toplum Yararına Program (TYP) gibi programlar aracılığıyla iş gücü piyasasına entegre etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Sosyal yardım alan vatandaşların büyük bir kısmının engellilik, yaşlılık, hastalık veya bakım nedeniyle çalışamayacak durumda olduğuna dikkat çeken Bakan Göktaş, "Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcılarını iş gücü piyasasına kazandırmak ve sosyal yardım-istihdam bağlantısını güçlendirmek amacıyla istihdam dostu sosyal yardım anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, 2010 yılından bu yana çalışabilir durumdaki sosyal yardım alan vatandaşları işe yönlendirdiklerini ve bu süreçte İşe Yönlendirme Yardımı adı altında destek verdiklerini belirtti.

Ayrıca, İşe Başlama Yardımı adı altında işe başlayan vatandaşlara destek sağladıklarını ve bu yardımların devam edeceğini söyledi.

Bakan Göktaş aynı zamanda, İşe Yönlendirme Yardımı ve İşe Başlama Yardımı alan vatandaşların 12 ay boyunca şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımlarının kesilmediğini ve eğitim ile gıda yardımlarına öncelik verdiklerini de vurguladı.

İşe Yönlendirme Yardımı’nın yanı sıra İşe Başlama Yardımı kapsamında da bir takım destekler verdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, “ Geçtiğimiz yıl 2.157 TL olan desteğimizi bu yıl 4.471 TL olarak vereceğiz. İŞKUR tarafından işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri halinde, özel sektör işverenlerinin ödemekle yükümlü olduğu sigorta primlerini 1 yıl boyunca biz karşılıyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.