Kahramanmaraş Sallanmaya Devam Ediyor: Korkutan Deprem!

Kahramanmaraş ilinde bugün saat 10.05'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2023 22:20
Kahramanmaraş Sallanmaya Devam Ediyor: Korkutan Deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Göksun ilçesi olarak belirlendi. Depremin derinliği ise 22.17 kilometre olarak tespit edildi.

Kahramanmaraş Valiliği ve AFAD yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Göksun başta olmak üzere il genelinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı ve olumsuz bir ihbar alınmadığı ifade edildi.

Konuyla ilgili Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Alican Kop'un açıklamalarına da yer verildi.

Dr. Alican Kop, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremin ardından meydana gelen binlerce artçı depremin olduğunu ve bu son depremin de bu artçılardan biri olduğunu belirtti. Dr. Kop, bu artçı depremlerin en az 1 yıl daha devam edebileceğini söyledi.

Kop'a göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesini sık sık etkileyen bu artçı depremler, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın bir parçası olan Göksun Çardak segmentinin doğudan batıya doğru ilerlerken normal olarak meydana geliyor.

Bu nedenle, 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremin ardından enerjinin kırıldığı ve bundan sonra Kahramanmaraş için büyük bir deprem beklemediğimiz belirtiliyor.

Sonuç olarak, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bugün saat 10.05'te meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin bir artçı deprem olduğu ve resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığı ifade ediliyor.

6 Şubattan bu yana deprem bölgesinde toplam 40 bin 52, Kahramanmaraş'ta ise 16 bin 30 artçı depremin meydana geldiği bilgisi veriliyor.

Bugünkü depremin de bu artçı depremlerden biri olduğu vurgulanıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.