Kahramanmaraş Elbistan'a Yeşil Bir Nefes: 60 Bin Metrekarelik Millet Bahçesi Geliyor!

Kahramanmaraş Elbistan'a yeni bir soluk! Başkan Gürbüz'den 60 bin metrekarelik Millet Bahçesi müjdesi. Yeşil, spor ve rekreasyon bir arada.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2023 16:01
Kahramanmaraş Elbistan'a Yeşil Bir Nefes: 60 Bin Metrekarelik Millet Bahçesi Geliyor!

Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kaynarca Göleti ve Adalar Bölgesi arasında, yeni bir Millet Bahçesi'nin inşa edilmesi için çalışmalara başlandığı müjdesini verdi.

Yaklaşık 60 bin metrekarelik bir alana sahip olacak olan yeni Millet Bahçesi, sadece yürüyüş ve bisiklet yollarıyla değil, aynı zamanda göz alıcı bir rekreasyon alanıyla da donatılacak.

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yaşam kalitesini artırmak ve daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak amacıyla yeşil alanların ne kadar önemli olduğunu vurguladı ve yeni Millet Bahçesi'nin şehre büyük bir değer katacağını belirtti.

elbistanin-yasam-kalitesi-yukseliyor-yeni-millet-bahcesi-detaylari.jpeg

Başkan Gürbüz açıklamasının devamında şunları söyledi: "İşletmeleri, iş yerlerini ve konutları inşa ederken aynı zamanda rekreasyon alanları, yaşam mekanları, kültürel ve sosyal alanlar da düşünülmesi gerekiyor. Betonla kaplı her yerin yerini yeşil alanlar almalıdır. Biz göreve geldiğimizde yeşil alan eksikliği büyük bir sorundu. Bu nedenle, yaşam kalitesini artırmak ve çevreyi daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla Kaynarca Göleti ile Adalar Bölgesi arasındaki sahil şeridine, bisiklet ve yürüyüş yolları ile rekreasyon alanları ekleyerek 60 bin metrekarelik yeni bir Millet Bahçesi inşa ediyoruz.

Toplamda 4 bin metrelik bisiklet ve yürüyüş yolu bulunacak ve bu alanlar, göz alıcı bir rekreasyon alanı ile kesintisiz olarak devam edecek. Ayrıca, Ceyhan Nehri'ni içine alan doğal bir havuz oluşturarak doğanın güzelliklerini koruyor ve ağaç koridorları ile bu muhteşem manzarayı birleştiriyoruz. Millet Bahçesi projemiz devam ediyor."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.