“İmam hatiplerden vatan haini çıkmaz”

İmam Hatip Platformu Kahramanmaraş İl Sorumlusu Mehmet Akpınar ile imam hatiplerin geçmişini bugününü ve geleceğini konuştuk. Kendisi de bir imam hatipli olan Akpınar’a göre İmam hatipte okumak bir ayrıcalık.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2018 14:45
“İmam hatiplerden vatan haini çıkmaz”

HABER: ABDULLAH YILDIZ

İmam Hatip Platformu ne zaman kuruldu?

Platform 2009 yılında İstanbul Sancaktepe’de kuruldu. Sonrasında 9 vakıfın bir araya gelmesiyle büyük bir organizasyona dönüştü. İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, TÜGVA, TÜRGEV, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Önder İmam Hatipler Derneği, Diyanet Vakfı ve KADEM’in destekleriyle oluşan bir platform. Ancak yerelde de gençlik üzerinde faaliyetlerde bulunan bütün dernek ve vakıfları içine alan kurumlardan oluşuyor. Kahramanmaraş’ta da 20 yakın yerel vakıf ve derneği de her ay düzenli olarak yaptığımız toplantılara davet ediyoruz. Toplamda 30 dernek ve vakıfla işbirliği içindeyiz.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNDEN MÜŞEKKİL 50 KİŞİLİK TOPLANTILAR DÜZENLİYORUZ

Platformun üyeleri kimlerden oluşuyor?

2015 yılından beri ben il başkanlığı görevindeyim. 9 kişilik yönetim kurulumuz var. Aylık düzenlediğimiz toplantılara şehrin tüm üst düzey yöneticilerinden müşekkil 50 kişilik katılım oluyor.

Platformun Kuruluş amacı nedir?

Bizim temel amacımız ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencileri için yurt temin etmek, okullarda mescit yapımını sağlamaktır. Bunun dışında tabi ki hepimizin temel amacı imanlı şuurlu vatansever gençler yetiştirmektir. Amaçlarımızın arasında imam hatip okullarının sayısını çoğaltmakta var. Bunun için şehrin yönetiminde etkin işadamlarını, siyasetçileri ve kurum müdürlerini toplantılarımıza davet ediyoruz. Yani bizler vakıflar ve derneklerle ortak çalışarak ihtiyaçları yetkili kurumlara sunuyoruz. Onlarda imkanlar dahilinde yardımcı oluyorlar.

Faaliyetlerimiz arasında gençlerin kültürel faaliyetlere götürülmesi, kitap okuma kampanyaları, ev sohbetleri var. Aslında vakıf ve derneklere ön ayak oluyoruz. Kuran kurslarında okuyan gençlerin imam hatiplerden de mezun olmaları için entegrasyonu sağlıyoruz. Çocuklarımızın yürüyerek ulaşabilecekleri mesafelere imam hatip ortaokulları açtı. Bu nedenle Onikişubat Belediyemiz merkeze yakın kasabalara imam hatip ortaokulu açtı. Çünkü imam hatiplerde okumak isteyen gençlerimiz merkeze gelemiyorlardı. Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Mahçiçek millet adına, halk adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mevcut ortaokullar imam hatip ortaokuluna dönüştürülebiliyor bunlarında sayısını arttırmak istiyoruz. Dinini bilen vatanını seven nesillerin yetişmesine sebep olmak istiyoruz. Seçmeli derslerde Arapça, Siyer, Kuranı Kerim gibi derslerin talep edilmesini istiyoruz.

“SEÇMELİ DERSLER KONUSUNDA ÇOK HASSAS DAVRANIYORUZ”

İmam Hatiplerin sayısı artmalı mı?

Tabiki. İmam hatiplerde okuyan öğrencilerin önü açık. Doktor, mühendis olabiliyorlar artık. Eskiden imam hatiplerde okuyanların önü kapalıydı. Puanları kırılıyordu ama şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Bakınız bugün ülkemizde yönetici konumunda olan imam hatip mezunu politikacılar var. Bizim dönemimizde imam hatipten mezun olan arkadaşlarımız arasında hemen her mesleğe ait insanlar var. Doktoru var, yöneticiler var. İmam hatip okullarının bir artısı var. O da öğrenci hem kendi derslerinin yanında dinini bilen ahlaklı gençler yetiştirir. Biz bu durumun diğer okullara da yayılmasını istiyoruz. O nedenle okullara mescitler açmayı ve dini ilimleri seçmeli dersler haline getirmek istiyoruz.

Seçmeli dersler konusunda birlikte çalıştığımız kuruluşların yanında okullarda öğretmenler ve velilerle toplantılar düzenliyoruz. Seçmeli derslerin olduğu dönemde Ak Parti Kadın Kolları ile birlikte çalışıyor ev ev gezerek konunun önemini anlatıyoruz.

“İMAM HATİPLİ YOLDAN ÇIKMAZ”

İmam Hatip’in gençliğe kattığı değerler nelerdir?

Hüseyin Bahar adında bir hocamız vardı. Derdi ki, ‘İmam hatipte okuyandan vatan haini olmaz.’ Bu okulların asıl amacı her zaman dinini bilen, imanına sahip çıkan, vatansever, milletine hizmet etmeye hazır gençler yetiştirmektir. İmam hatipte okumak bir ayrıcalıktır. Yine Hüseyin hocamızın bir sözü vardı. “İmam hatipliler  otobanda yürüyen develere benzer. Boyunları uzun olduğundan ara sıra başka yerlere dalsalar da otobandan asla çıkmazlar” derdi. Hakikaten de kendi dönemime baktığımda pek çok yaramaz öğrenci dediğimiz arkadaşlarımızın şimdi evlenip iş güç sahibi olmuş, vatanına milletine dinine sadık arkadaşlar olarak hayatlarına devam ediyorlar.

Biz kuranı sünneti iyi bilen sahabenin yolundan yürüyen bir nesil yetiştirmek istiyoruz. İnsanları hayra ve iyiliğe davet eden ehli sünnet çizgisinde bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Yani anne babasıyla kavga etmeyen, cennet annelerin ayağının altındadır hadisi ışığında hareket eden bir nesil yetiştireceğiz. Bütün çabamız budur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.