İbrahim Kalın'dan bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın bedelli askerlik sorusuna "Seçim sonrası ne olur, şartlar nedir bir daha değerlendirilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2018 11:30
İbrahim Kalın'dan bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı. İbrahim Kalın; “İlk turda Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın açık ara önde olduğunu görüyoruz. İlk turda bu iş biter. Bu haftasonu Erzurum ile mitinglere başlıyoruz. Çok görkemli başlamış olacağız. Orada da göreceksiniz, birini turda bu işin biteceği kesin. Demokrasi, iyiler ve erdemliler yarışıdır. Milletten güven ve teveccüh alan başarır. Baktığımızda Cumhurbaşkanımızın, bu yarışta açık ara önde olduğunu görüyoruz” dedi.

ERDOĞAN KARŞITLIĞI KAMPANYASI VAR

İbrahim Kalın, “Muhalif adaylara baktığımızda, proje veya vizyon ortaya koymak yerine, Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden kampanya yürütmeye çalışıyor. Bir türlü kendisi olamayıp, başkası üzerinden yürümeye çalışıyorlar. ‘Biz geldik mi, Türkiye’yi şuraya taşıyacağız, buraya taşıyacağız’ demek yerine, ‘Onlar bunu yaptı, biz bunu yapacağız’ diyorlar. Ne yapacaksınız ? Cumhurbaşkanımız da soruyor. ‘Yatığımız yollarımız kaldıracaksınız, köprüleri mi yıkacaksınız, havaalanlarını mı kapatacaksınız?’ sorusuyla cevap veriyor.” İfadelerini kullandı.

TBMM'DE ÇOĞUNLUK SAĞLANACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; “Elbette Tayyip Erdoğan’ın oyu, AK Parti’nin oyunun birkaç puan üstündedir. Ancak, mecliste çoğunluk sağlanamaz senaryosuna inanmıyorum. Bu ittifakın içinde MHP ile BBP’nin de oyları var. Tüm banlar değerlendirildiğinde, mecliste çoğunluk yakalanamayacak veya kriz olacak değerlendirmelerine katılmıyorum. Meclis çoğunluğu da sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMİMİZDE YOK

İbrahim Kalın; “Terörle mücadelemiz devam ederken, Afrin ve başka operasyonlarda belli bir noktaya gelinmişken, gündemimiz de bir bedelli askerlik almadık. Şuan gündemimizde yok. Ama seçim sonrası ne olur, şartlar nedir bir daha değerlendirilir. Ancak şuanda gündemimizde yok” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.