Hızlı ve Lezzetli: Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

5 dakikada hazırlık, 25 dakikada pişme süresi olan Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi özel hale getirin.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Eylül 2023 22:27
Hızlı ve Lezzetli: Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Klasik kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız, bu eşsiz çörek otlu mini kurabiye tarifini denemeye ne dersiniz? Bayatlamayan bir lezzet sizi bekliyor!

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

100 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta (sarıyı üzeri için ayırın)

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1/2 çay bardağı çörek otu

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

bayatlamayan-lezzet-arayanlara-corek-otlu-mini-kurabiye-tarifi.jpg

YAPILIŞ:

Başlamadan önce fırını 180 dereceye ısıtın ve yağlı kağıt serili bir tepsi hazırlayın.

Derin bir kaba tereyağını, sıvı yağı, şekeri, tuzu, sirkeyi ve yumurta beyazını koyun. Bu malzemeleri iyice karıştırın.

Karışıma kabartma tozunu ekleyin ve hamuru yoğurana kadar iyice karıştırın.

Çörek otunu hamura ekleyip tekrar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan minik misket büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

Fırına verin ve 25 dakika boyunca pişirin.

Kurabiyelerinizi fırından çıkardıktan sonra biraz soğumalarını bekleyin.

Afiyetle tüketebilirsiniz!

Bu çörek otlu mini kurabiye çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Ayrıca, yanına çikolata, muz veya kivi gibi meyveleri ekleyerek lezzetini daha da zenginleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.