Evde Pastane Lezzeti: Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

"Pastane ustasının sırrını paylaştığı kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifiyle lezzeti evinizde yakalayın! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2023 12:00
Evde Pastane Lezzeti: Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

Birçok kişi elmalı kurabiye yaparken istediği kıvamı tam olarak yakalamakta zorluk çekiyor. Bu işin tam 32 yıllık ustası ise kıyır kıyır elmalı kurabiye için neler yapmanız gerektiğini anlatıyor.

Özellikle kahvaltıların ve 5 çaylarının vazgeçilmezi olan kurabiye çeşitlerine kimse hayır diyemiyor. Elmalı kurabiye de pek çok insanın kahve, çay veya süt gibi içeceklerin yanında tercih ettiği lezzetli atıştırmalıklardan biri.

En çok tercih edilen çeşitlerden biri olan elmalı kurabiyenin de farklı farklı çeşitleri de mevcut. Ancak pratik ve lezzetli olan bu atıştırmalığı hazırlarken kıvamını ayarlayabilmek fazlasıyla zor olabilir. 32 yıllık pastaneci Selim Usta ise elmalı kurabiyenin püf noktalarını tek tek anlatıyor.

Kıyır kıyır bir elmalı kurabiye elde etmek için önemsiz gibi görünen ancak hazırlama aşamasında mutlaka uygulamanız gereken detaylar bulunuyor. İşte pastane kurabiyelerini aratmayan elmalı kurabiye tarifi ve hazırlanışı.

HAMUR İÇİN:

1 paket margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı süt

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı pudra şekeri

2 yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta

5 su bardağı un

lezzetli-ve-pratik-ev-yapimi-elmali-kurabiye-tarifi.jpg

İÇ HARCI İÇİN:

4 adet elma

Yarım çay bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı şeker

Öncelikle hazırladığınız elmaları soyup rendeleyin. Bir tencereye koyduktan sonra üzerine toz şeker ve tarçını ilave edin. Kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirin. Pişirme işlemi bittiğinde soğumaya bırakabilirsiniz.

Hamuru hazırlarken pudra şekeri, tereyağı, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra azar azar un eklemeye başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edin. Ardından hamuru iki parça olacak şekilde bölüp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu kısım, önemli bir püf nokta.

Fırını 180 dereceye ayarladıktan sonra fırın tepsisini yağlamayı unutmamanız gerekir. Eğer yağlama işlemiyle uğraşmak istemiyorsanız yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Buzdolabında beklettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Avucunuzda bastırarak açtıktan sonra içine bir tatlı kaşığı elma harcından ekleyip kapatın.

Hamur bitene kadar bu işleme devam ettikten sonra tepsiye dizip fırına atın. Elmalı kurabiyelerin üzerleri hafif kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Pişirme işlemi bitince soğumaya bırakın. Son aşamada isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.