HEPİMİZ BİRBİRİMİZİN SİMETRİSİ GİBİYİZ

İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, KMTSO’da oluşan yeni yapılanmayı bir futbol takımına benzeterek ; ‘’ Santraforu, kalecisi ile bu takım bu dönemde her sahada galibiyet elde edecektir.’’ Şeklinde konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
HEPİMİZ BİRBİRİMİZİN SİMETRİSİ GİBİYİZ

  Abdulkadir Kurtul, 11 üyeli yeni KMTSO Yönetiminin 6 üyesinin güven tazelenen eski üyeden, 5 tanesinin ise genç ve dinamik arkadaşlardan oluştuğunu belirterek, ‘Cenab-ı Allah bu yeni oluşumu; ülkemize, bizlere hayırlı hizmetler üretmekte ve vermekte başarılı kılsın.’’ Temennisinde bulundu.

Liyakat, bilgi, basiret, donanım, ve ufuk bakımından yönetimdeki kişilerin hepsinin de birbirinden nitelikli insanlar olduğunu dile getiren Kurtul, çok güzel bir takım oluştuğunu kaydederek,

‘’ Buna tevafuk da diyebiliriz, Hepimiz birbirimizin simetrisi gibiyiz’’ dedi.

1-      Odanın seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

          Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odamızın seçimleri çok vakur bir havada gerçekleşti. Türk Demokrasisinde artık insanın belli bir olgunluğa eriştiğine tanık olduk. Seçim sat-ı mailine girildiğinde kulislerde şu aday, bu aday diye bir kısır çekişme yaşanmadı. Meslek komitelerinin seçimi, meclisin seçimi, meclis başkan seçimi ve yönetim kurulu seçimi kendi ortamında en vakar bir biçimde gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Kemal KARAKÜÇÜK Bey, bir önceki dönemin deneyimlerinden yararlanarak daha verimli olacağı izlenimi bıraktı. Birbirinden seçkin isimlerin seçildiği 70 kişilik meclisin başkanlığına, onlara her zaman ağabeylik yapabilecek isim olan Mehmet Hanefi ÖKSÜZ’ ün seçilmesi kadar sağduyulu bir davranış olamaz.

          11 üyeli yönetimin 6 üyesi güven tazelenen eski üyeden, 5 tanesi de genç dinamik arkadaşlarımızdan oluştu. Panoramik olarak seçime ilişkin evreleri ana hatlarıyla çizmeye çalıştım. Buradan çıkarak temel yargı, olması gerekenin en iyisinin elde edilmişliğidir. Aykırı, göze batan, insanı rahatsız eden bir husus söz konusu değildir. Dünde kutlamıştım, şimdi de kutluyorum. Cenab-ı Allah bu yeni oluşumu; ülkemize, bizlere hayırlı hizmetler üretmekte ve vermekte başarılı kılsın.

2-      Yeni oluşan meclis ve yönetimi nasıl değerlendirirsiniz?

                  Kahramanmaraş’ın sosyo ekonomik bakımından hala kendi kabuğunu çatlatmamış olması hepimizin malumu. İsim olarak cisim olarak hepimiz birbirimizin cemaziyül evvelisi biliriz. Hepimiz birbirimizin simetrisi gibiyiz. Liyakat, bilgi, basiret, donanım, ufuk bakımından yönetimdeki arkadaşlarımızın hepsi de birbirinden nitelikli insanlar. Çok güzel bir takım oluşmuştur. Buna tevafuk da diyebiliriz. Altısı eski beşi de yeni isimden oluşan bu insanlar; Serdar ZABUN, Kadir GÜLKESEN, Haluk Mustafa ATTARAOĞLU, Mehmet Akif GÖLCÜ, Salih Ziya GÜMÜŞER, Hüseyin ÖZDAL, Sıddık CİĞER, Adnan TOPRAK, Furkan BAYAZIT, Ertuğrul Korkut TANRIVERDİ, birbirinden değerli isimler. Eskinin deneyimi,  yenilerin atılım ve heyecanı iyi bir takım oluşmuştur. Santraforu, kalecisi ile bu takım bu dönemde her sahada galibiyet elde edecektir. Onları da isim isim kutlar başarılar dilerim. Bir sorumluluk aldılar başarılı olmak zorundalar. Aksi halde bu dar muhitte töhmet altında kalırlar.

3-      Yeni oluşumda Tekstil Ve Ticaret Grubu olarak eşit bir dağılım var mı?

          Yeni oluşuma en iyi mesajı eldeki veriler vermektedir. Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası, Türkiye ölçeğinde etkili ve saygılı vizyon tartışmalarının en popüler aktörlerinden biridir. Uyanan ilgi her türlü takdirin üstündedir. Yeni oluşumda tekstil, ticaret grubu gibi bir ayrıcalık, gayrıcılık yoktur. Bunun en belirgin kanıtı da seçimlerdeki katılım oranlarıdır. Sözgelimi 2009 seçimlerine göre katılım %50 artışla 888 den 1367’ ye yükselmiştir. Bu da bize her katmana açık bir perspektif sergilendiğini ortaya koyar. Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası yapısı bir bütündür. İkinci planda önemsizleştirilmiş bir iş kolu söz konusu olamaz. TOBB delegelerine seçilen isimlere bakarsak bunu daha bariz olarak görürüz. Kemal KARAKÜÇÜK, Mehmet Hanefi ÖKSÜZ, Alişan ARIKAN, Abdulkadir KURTUL, Bekir Sıtkı KESİM, Ahmet Kamil ŞİRİKÇİ, Ali ÇİÇEKÇİ, Osman GEMCİ, Ertuğrul Korkut TANRIVERDİ gibi isimler tüm Kahramanmaraş’ ımızın sanayi ve ticari potansiyelini kapsamaktadır. Bunu bir branşta yoğunlaştırmak yanlış olur. Bütün dallar, kollar, filizler bir bütünün parçalarıdır. Tefrikaya gerek yok. Böyle düşünmek ekonomik hayatımıza zarar verir.

4-      Odanın hedefleri arasında neler olmalı?

          Sayın Başbakanımız, ülkemiz için Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan 2023 için bazı hedefler ortaya koymuştur. Söz gelimi, milli gelirin kişi başına bugün düşen payı 10 bin dolar civarında, bu 2023 de gelişmiş ülkeler düzeyi olan 30 bin dolar civarını hedeflemiştir. Önüne büyük hedefler koyacaksın ki, bu konuda kendin de güç bulup ivme kazanasınız. Yüce Peygamberimiz de öyle buyuruyor; ‘Günü, gününe uyan ziyandadır.’ Ziyan içinde olmamak için de daha çok çalışıp, çabalayıp olduğun noktada kalmayasın.

          Ticaret Ve Sanayi Odamızın 2023 için ortaya koyduğu ihracat hedefi 5 milyar dolardır. Buna yürekten katılıyorum. Yine odanın belirlediği ihracat ürünleri üretim oranı geçen dönemde %22,5 iken, yeni dönemde %35 hedeflemiş olması da kıvanç verici. İhracatımız Mart 2013 itibariyle %25 artarak 80 milyon dolar olması azımsanacak bir rakam değildir. Bunu gerçekleştirenleri kutlamak gerekir. Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası verilerine göre Ocak – Mart dönemine göre ihracatımız %23 artarak 223 milyon meblağına ulaşmıştır. Bu dönemin devamı halinde demek ki ihracatımız kendi kabını zorlayacaktır. Bundan sevinç mutluluk duymak gerekir. Ekonomik iyileşme sosyo ekonomik alanda her şeyin iyileşmesini getirecektir. İnsanımız daha refah ve mutlu yaşayacaktır.

5-      Neden yatırımı Diyarbakır O.S.B. ‘ ye yaptınız?

          5084 sayılı Teşvik Kanununun bitimi ile Kahramanmaraş’ ta işsizlik oranı %10,6 seviyesine çıkmıştır. Oysa teşvik; hızla yatırımları tembihliyor ve katma değerle beraberinde istihdamı doğuruyordu. Eğer Teşvikin devamı cihetinde uygulamalar tekrar hayata geçirilirse insanımızın yatırım için sağı solu araştırmasına gerek kalmayacaktır. Bu konuda ilgililere görevler düşmektedir. Yapılanların hepsi milli servettir. Toplumumuzdaki insanlarımıza sağladığı yarar yanında, sahibine sağladığı yarar devede kulak kalır.

          Kahramanmaraş’ da yatırım yapacak iş adamı sıkışık bir alanda paslaşmak zorunda kalmıştır. Elimizde bir Organize Sanayi Bölgesi var. O da lebalep dolu. Çivi çakacak bir yer yok. Çaresiz yatırımcı da arayışta. Kimse keyfe keder sağa sola gitmez. Bizim Diyarbakır yatırımımızı hem ora insanının, hükümet politikaları doğrultusunda istihdamını sağlamak, hem de yer, teşvik imkanlarından yararlanmak doğrultusundadır. Taşrada bir yatırıma talip olarak biz zora talibiz. ‘Zora dağlar dayanmaz.’ Meşakkatli de olsa, dün babalarımızın pamuk tarımı yaptığı bu yerlerde sanayi yatırımı yaparak ora vatandaşlarımızla kucaklaşmak azmindeyiz.

6-      Bölgesel havaalanını gerekliliği

          Aklın yolu bir. Cenab-ı Allah sanki kendisi tahsis etmiş gibi, Narlı civarına bir havaalanı yapılsa, ortamda, yapı da müsait. Hem Kahramanmaraş, hem Gaziantep hem de Adıyaman’ nın yararlanacağı bir havaalanına kavuşuruz. Hükümetimiz dev projelere imza atıyor. İlgililerin konuya ilgi çekmeleri ve bir sorunu kökten çözecek bir projeyle ilgililere gitmeleri halinde bu sorun hallolur. Ticari, sanayi iletişim bakımından hava yolu ulaşımının ne denli önemli olduğunu söylemeye gerek var mı? Kim bu olaya dikkati çeker ve katkıda bulunursa en büyük hizmeti yapmış olur. Burda görev sivil toplum kuruluşlarına ve siyasilere düşmektedir. Bölgesel bu ulaşım sorununun çözülmesi halinde, bölgenin insanları minnet ve şükran duyacaklardır.

7-      Siyasetçilerimizle oda ilişkilerini nasıl değerlendirirsiniz?

          Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası, sivil bir toplum kuruluşudur. Nüfus ve saygınlık olarak ona herkesin gereksinimi vardır. Özellikle de siyasilerin onun desteğine çok ihtiyaçları vardır. Toplumun nabzını tutan en etkin kurum odadır. Siyasiler eğer odayla diyalog halinde politika üretirlerse, başarı kaçınılmaz olur. Toplumun ihtiyaçlarını, sorunlarını, hizmete yönelik ihtiyaçlarını en iyi teşhis edip çözüm yolları önerecek sivil toplum kuruluşu odadır. Siyasilere yön verecek, onların ufkunu açacak birim odadır.

          Siyasilerimizin odaya ilişkin diyaloglarını isim isim saymaya gerek yoktur. Hepsi de iyi ilişkiler içinde odayla iş birliği halinde çalışmaktadır. Odamız, sanayicimizle ticari iş yapan iş adamlarımızla iç içedir. Kaynağında her şeye vakıftır. Ticaret Ve Sanayi Odamızda, temayüz etmiş birçok kanaat önderleri de vardır. Aktif siyaset yapmak isteyenlerin temayül yoklamalarında kanaat serdedecek insanların yargıları çok etken olacaktır. Gündem den düşmek istemeyen siyasilerin odayla çok yakın diyalog içinde olması gerekir. Siyasilerimiz de buna gereken özeni gösteriyor.

          Son cümleden olarak; Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası, her türlü siyasi, ideolojik mülahazalardan uzak, tarafsız, objektif olarak görevini yerine getirmektedir. Temennimiz bu ortam ve haletin devam ederek, geleneğin bozulmamasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.