Vay Bizim Halimize

Maraş Dalgıç Pompa İşletme Sahibi Mustafa Kökcü, odun ambarı bölgesinde yaşanan yerel anlamda kamusal hizmetlerin eksikliği ve ekonomik krizin etkilerinin halen sürdüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 13:59
Vay Bizim Halimize

Bölgesel sorunların ve alt yapı eksikliklerin bölge esnafına zarar verdiğini söyleyen Mustafa Kökcü; “Bölgesel sorunlarımız var, esnaflarla birlikte bölgeyi kullanan her birey ayrı ayrı bu durumdan rahatsız. Bölgemizin üst tarafında yapılmakta olan ve çalışması yaklaşık 1 buçuk yıldır bitmeyen köprülü kavşak inşaatı, istasyon köprüsünün uzun süre trafiği felç etmesi bölgeye bölge eşrafına ciddi zararlar verdi. Yeri geldi kendi iş yerlerimize gelmekte güçlük çektik ve müşterilerimizde yol kapalı olması dolayısıyla bölgeye gelmek istemiyor. İşlerimizin aksamasına sebebiyet veriyor. Alt yapı sorunlarımız yadsınamaz bir gerçek. Alt yapılarımız olmaması sebebiyle işletmelerimizi su bastı ve maddi zararlara yol açtı. Ben sondajcıyım su ile ilgili malzemeler olması sebebiyle çok zarar görmedik, herkes bizim kadar şanslı değildi. Ama gıda üzerine faaliyet gösterenler arkadaşların depolarını su basması daha büyük zararlara neden oldu” dedi.

Kriz ortamının etkilerinin halen sürdüğünü ifade eden Kökcü; “2018 yılında yaşanan ekonomi krizin etkileri halen sürüyor. Bütün sektörleri, paralelinde vatandaşları ciddi oranda etkiledi. Doların 7 TL civarında olduğu dönemde özellikle tüm sektörlere balta vurdu. Döviz bazlı elemanlar olmasından dolayı satışını gerçekleştirdiğimiz ürünler yüzde 75 oranında düşüşler yaşadık. Üzerine yol yapım çalışmasının süreci her geçen gün uzamasıyla bölgeyi durdurma derecesine geldi.  Enflasyon dolayısıyla da insanların alım gücünün azalması piyasada duraksama meydana getirdi. Tekrardan dolar ve faiz oranlarının düşüp ekonominin hareketlenerek stabil ekonomi düzenine geleceğimiz günleri sabırla bekliyoruz. Akaryakıt istasyonları bile bugün satış konusunda güçlük çekiyorsa vay bizim halimize” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.