Çırağın Grup Hep En İyisini Yapıyor

Çırağın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak,”Fırsatçılara değil, güvenilir firmalar tercih edin” diyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 21:47
Çırağın Grup Hep En İyisini Yapıyor

İSİMLERİ AZMİN VE GÜVENİRLİĞİN SİMGESİ OLDU

Çırağın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak,

”Fırsatçıları değil, güvenilir firmaları tercih edin” diyor.

ADIMIZ KALİTENİN SİMGESİ

Hayat herkese eşit davranmıyor. Bazısı çok şanslı, bazısı gariban doğabiliyor. Zorluklardan yılmayan, çalışma azmiyle hayata sarılanlar adım adım yol alabiliyor, hatta zirveye konabiliyor.

 

Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz diyen Çırağın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak,

”Dürüstlükten ödün vermeden ayaklarımızı sağlam basabiliyoruz. Yaptığımız işlerin her daim arkasında durup bize olan güveni perçinliyoruz. Çırağan yaptıysa, sağlamdır” dedirtiyoruz.
Pandemiden çıkıp normal yaşama dönülmesiyle ve devletin kredi musluklarını açıp iş alemini rahatlatmasıyla işlerin durağanlıktan çıkıp hareketlendiğini de belirten Başkan Çırak, “Tam gaz hedeflerimize ilerliyoruz” dedi.

Çırağın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak,

“Türkiye her alanda üretim yapabilecek kapasiteye sahip.”

Dünya ve ülke gündemini ışık hızıyla değiştiren Covıd-19 ekonomi piyasasında ciddi sıkıntılar yarattı. Süreçte Türkiye’de alınan kararlar piyasanın seyrini değiştirirken, hükümet işbirliğinde çok sayıda firma krizden fırsat yarattı. Birçok sektörde Uzun yıllardır Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Çırağın Grup, pandemi sürecini çok iyi değerlendirebilen firmalardan olurken, süreçle ilgili merak edilen tüm soruları yanıtladı.


İşte röportajımızın detaylar:

DEZAVANTAJ, AVANTAJA ÇEVRİLDİ

Karantina sürecini nasıl geçirdiniz?
 

Karantina süresince tedbirler doğrultusunda birçok işyerimizi kapalı tuttuk. Hamam, havuz tesislerimizde devam eden koronovirüsten dolayı işler hala durağan seyrediyor. AVM ve mağazacılık kısmında yine kapalı kaldık. İşlerimize E-ticaret yöntemi ile devam ettik. İnşaat sektörümüzde işler hiç durmadı ama yasaklar döneminde yine biz şantiyelerimizi kapalı tuttuk. Tüm Türkiye’de inşaat sektörü ciddi anlamda zarar gördü. Devletimizin hayata geçirdiği destek kredileri sonradan sektör ivme kazandı. Yeni Normalleşme döneminde de işlerimize devam ederken, gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Birçok ülke ekonomisi çöküntü yaşadı. Biz ülke olarak dezavantajı avantaja çevirdik özellikle sağlık sektöründe ülkemiz başarıyı yakaladı.

Covıd-19’un kent ekonomisine yansımalarını değerlendirir misiniz?
 

Kahramanmaraş’ta, önlemler doğrultusunda birçok tekstil fabrikasının ve esnafında işyerlerini kapatması ekonomide daralmaya neden oldu. Tedbir olarak hükümetimizin aldığı kararla uygun oranlarda kredilerin verilmesi, borçların yapılandırılması, vergi ödemelerinin ertelenmesi durumu kurtardı. Firmalar üretime geçti. İhracata yeniden başlandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ GEREKLİLİĞİNİ VİRÜS SÜRECİNDE GÖSTERDİ

Karantina sürecinde alınan kararların kısa sürede uygulamaya geçmesinde başkanlık sisteminin rolü var mı?

Sağlık kurulunun tedbirlerinin biran önce karara bağlanması sağlık sistemine bağlıydı. Başkanlık sisteminin bu noktada çok büyük önemi vardır. Muhalefet buna ne kadar karşı çıksa da virüs sürecinde gördük ki çok çabuk kararlarla daha iyi hareket edip, ülkeyi çok daha iyi yönetebiliyoruz. Başkanlık sistemi gerekliliğini virüs sürecinde gösterdi.

Üretimde yeterli miyiz? Üretimin önemi nedir?

Üretim adına ülkede hükümetle birlikte 18 yıldır ciddi atılımlar oldu ama bunlar yetersiz. Ülkedeişlerin dolar endeksli yapılması da üretimin önünü kapatıyor. Üretim adına çok büyük adımlar atılıyor ama sanayi, tarım ve diğer kollarda üretimlerimiz yetersiz. Ülkede her alanda üretim yapılabilir örneğin; hammadde, buğday üretimi ve hayvancılık gibi birçok alanda ihraç yerine yerli üretime geçebiliriz. Verilecek olan teşviklerle insanlarımız bunu yapabilir ve dolardaki dalgalanma üretimlerimizi etkilemez ülkemiz gücüne güç katar.

ÇIRAĞIN GRUP ÜRETİMDE HİÇ DURMADI

Pandemi süreci yılsonu hedeflerinizi nasıl etkiledi?

Pandemi sürecindeki durağanlıkta bizde çekimserlik oluştu. Ciddi anlamda belirlediğimiz hedeflerimiz vardı. Devletimizin aldığı ekonomik tedbirlerin ardından bir anda önümüzün açıldığını gördük. Virüs var diye üretimlerimizi durdurmadık. Personellerimizi işten çıkarmadık. Devlet destekleri ile yeniden ivme yakaladık ve yılsonu hedeflerimize de ulaşacağız.
 

VATANDAŞA YAPILAN DESTEK YEREL ESNAFA DÖNER
Sosyal destek paketlerini size artı sağladı mı?

 

Vatandaşa verilen uygun kredi destekleri direkt olarak yerel esnafa döner. Bizlerde verilen desteklerden nasibimizi aldık. Verilen destekler küçük ve orta ölçekli esnafa çok büyük fayda sağladı. Piyasada para bolluğu oluştu.

ÇIRAĞIN YAPTIYSA EN İYİSİNİ YAPMIŞTIR ALGISI OLUŞTU

Çırağan Grubun geçmişi bugün ki konumu ve gelecek hedefleri hakkında neler söylemek istersiniz?

Çırağan Grup ailesi olarak ilk işimize seyyar satıcılıkla başladık. Daha sonra beyaz eşya, çeyiz malzemeleri ve mobilya sektöründe AVM işine geçtik. Sonrasında inşaat sektöründe atılımlar yaptık. Sosyal tesis kurduk ve şimdi ise düğün salonu yapıyoruz. Ticaretin temelinden gelen bir aileyiz. Yokluğu gördük, ticaretin zorluklarını yaşadık. Çok ekonomik krizler gördük. Artık sağlamlaşmış bir temelimizin olduğunu düşünüyoruz halkımızın da bize karşı büyük teveccühü var. Hangi işi yaparsak yapalım insanlarda, Çırağan yaptıysa iyi yapmıştır algısı oluştu.Vizyonumuz olarak ta, Kahramanmaraş’a faydalı olacak büyük projeler imza atacağız.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.