Hayat Kurtarın: Kahramanmaraş'ta Organ ve Doku Bağışı Bilgilendirme Standı!

Afşin'de düzenlenen organ ve doku bağışı bilgilendirme etkinliğiyle farkındalık oluşturuyoruz. Organ bağışının önemini vurguluyor ve vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2023 19:44
Hayat Kurtarın: Kahramanmaraş'ta Organ ve Doku Bağışı Bilgilendirme Standı!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, "Organ ve Doku Bağış Haftası" etkinlikleri kapsamında bilgilendirme standı kuruldu.

Afşin Devlet Hastanesi'nde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen stant, organ bağışının önemini vurgulamak amacıyla açıldı. Organ ve Doku Bağışı Birim Sorumlusu Özkan Aktaş, vatandaşları organ bağışı konusunda bilgilendirmek, bağış sürecini anlatmak ve hangi organların bağışlanabileceği hakkında detayları paylaşmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

afsinde-organ-ve-doku-bagisi-bilgilendirme-standi-acildi.jpg

Aktaş, stantların nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde kurulduğunu ifade ederek, "Halkımızda farkındalık oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Afşin Devlet Hastanesi'nin poliklinik katında açtığımız standımızda, vatandaşlarımıza organ bağışıyla ilgili gerekli bilgileri veriyoruz ve bağışları kabul ediyoruz." şeklinde konuştu.

Stantta organ bağışı yapmak isteyen vatandaşların talepleri de alınıyor. Ayrıca, Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fikri Şirin ve hastane idari müdürleri de organ ve doku bağışında bulunarak bu önemli konuya destek veriyorlar.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.