Hatay'da Şiddetli Deprem! Kahramanmaraş'ta da Hissedildi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşanan 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD ve diğer ilgili kurumlar saha tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2023 19:44
Hatay'da Şiddetli Deprem! Kahramanmaraş'ta da Hissedildi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, sarsıntının merkez üssünün Kırıkhan ilçesi olduğu ve büyüklüğünün 4,8 olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş ve komşu illerde de hissedildi.

Depremin 8 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi.

Hatay Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, depremin ardından herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı ve vatandaşların endişe etmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yetkililerin gelişmeleri yakından takip ettiği ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmekte olduğu bildirildi.

hatay-kahramanmaras-suriye-deprem.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saha tarama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Yerlikaya, ilgili kurumların ekiplerinin saha tarama çalışmalarını hassasiyetle yürüttüğünü belirterek, gelişmeleri yakından izlediklerini ifade etti. AFAD tarafından da yapılan açıklamada henüz olumsuz bir durumun tespit edilmediği ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi. Depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.