Güçlü bir siyasi istikrara, güçlü ekonomiye, güçlü Türkiye’ye ‘Evet’

Güçlü bir siyasi istikrara, güçlü ekonomiye, güçlü Türkiye’ye ‘Evet’

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2017 09:06
Güçlü bir siyasi istikrara, güçlü ekonomiye, güçlü Türkiye’ye ‘Evet’

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşen yaklaşan Referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beşen, Türkiye’nin gündeminin sürekli seçimlerle meşgul edilmesinin önüne geçilecek yeni sistemin Cumhurbaşkanlığı Sistemi olduğunu belirtti.

Beşen, İş Adamları olarak artık iş konuşmak istediklerini belirterek, İstikrarın devamı için sandıkta EVET oyu kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı.

MHP’nin Referandum süreci olan katkısının çok önemli olduğunu vurgulayan Beşen, Siyasi istikrar olmadığı sürece ekonomik başarının elde edilemeyeceğini savundu.

TÜRKİYEDE YENİ BİR SİSTEME İHTİYAÇ VAR MIDIR?

AK Partinin kuruluşundan önceki yakın tarihe baktığımız zaman Turgut Özal’ın ilk döneminde tek başına bir iktidarla ülke yönetildi. O zaman Özal ile başlayan değişim hamlesi maalesef kısa sürmüş, artık Türkiye için 2002 yılına kadar koalisyonlu hükümetlerle, ekonomik, siyasi ve sosyal anlamdaki çöküş ve  istikrarsız bir sürecin önü açılmıştır.

Bu durum ülkemizin geri kalmasına iş dünyasının yarınlarının planlarken umutsuzluklara neden oldu. Tabi ki her ne kadar bugün referandum ile ilgili Başkanlık sistemini AK Parti iktidarı gündeme getirmiş olsa da geçmiş dönemlerde Rahmetli Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu ve Süleyman Demirel gibi liderler Türkiye’nin başkanlık sistemi ile idare edilmesi gerekliliğini ifade etmiş olup bu sistem değişikliğini uygulamaya koyamamışlardır.

Bugün geldiğimiz noktada AK Parti İktidarı ve MHP Meclis'te mutabakat sağlayarak bu değişiklik yasasını TBMM' den geçirerek, Türkiye için tarihi Referandum sürecini başlatmışlardır.

  Türkiye 15 yıllık AK Parti Hükümetlerinin başarılı yönetimi ile bölgesinin en güçlü ve dünyada sözü dinlenilen ve takip edilen bir Ülke konumuna gelmiştir. Dolayısıyla ülkemizin güçlü şekilde temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü güçlü devletler güçlü temsil edilir. Bu süreçte  hayır cephesinde çalışan kesimlerin tezlerinin tamamını tek adam algısı üzerine kurmalarını anlamsız buluyorum.

AK Parti bugüne kadar yaptığı hizmetleri, gerek ekonomik, gerek sosyal ve her  alanda yaptığı çalışmaları takdir eden halkımız her seçimde büyük bir oyla iktidara destek vermiştir.

Dolayısıyla 16  Nisan Referandum da 18 Maddede ki en önemli madde Türkiye’deki sürekli olarak Koalisyonlar dönemi bitecek. Halkımız kimi seçiyorsa hangi lidere güveniyorsa o çıkacak  ülkesini yönetecektir.

Biz iş adamları olarak artık iş konuşmak istiyoruz aş konuşmak istiyoruz siyasi olayların gündemden kalkmasını istiyoruz.

MHP’NİN SÜRECE DESTEĞİNİ NASIL BULUYORSUNUZ?

7 Haziran seçimlerinde milli irade AK Parti’ye tek başına yetki vermemişti. O süreçte koalisyon senaryolarına  karşı çıkan ve bugün ülke menfaati adına sistem değişikliğini desteklediğinden dolayı MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin sürece katkısı çok önemlidir.

Adalet ve Kalkınma partisiyle birlikte bugünlerde taşın altına elini sokmuş ve MHP’nin de Referandum da EVET oyuna katkı sağlayacağını ve bu tavrını çok önemsiyorum.

REFERANDUM SÜRECİNDEN SONRAKİ ÖNGÖRÜNÜZ NELERDİR?

Türkiye AK Parti iktidarında bu kadar engellemelerine rağmen, hükümetimizin aldığı kararlar ile birlikte iş dünyası hızlı bir şekilde çalışmalarına ve yatırımlarına hız vermiştir. Geçtiğimiz 2016 yılı siyasi anlamda tarihi bir yıl olmuştur. Ama buna rağmen bir bakıyorsunuz 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi yaşanıyor, Pazartesi günü insanlarımız rahat rahat işine dönebiliyor. Bu anlamda milletimizin, milli iradesine sahip çıkması  çok önemlidir. Ekonomik anlamda insanlarımız, siyasi iradeye Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize desteklerini her zaman için vermişler ve umutlarını yitirmemişlerdir. Bütün iş adamlarımız yatırımlarına devam etmişlerdir. İş Dünyasının yatırımlarını yapmasıyla birlikte hükümetimizin de aldığı yatırım kararlarında da geriye adım atmadığını görüyoruz.

İŞ ADAMLARININ SÜRDÜRDÜĞÜ BAŞARILI POLİKİTADA AK PARTİNİN İZLEMİŞ OLDUĞU BAŞARILI EKONOMİK POLİTİKA VAR MIDIR?

Siyasi istikrar olmazsa ekonomik anlamda sürdürülebilir bir başarı elde edemeyiz. İş Dünyası AK Parti iktidarına güvenin tam olduğunu görüyoruz. 15 Yılda da yapılan yatırımlarla bunu tamamen görüyoruz. Siyasi istikrar olduğu sürece iş dünyası yatırımlarına devam edecektir.

REFERANDUM SONRASINDA BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

Referandum süreciyle ilgili insanlarımız sonuca odaklanmış durumda. hayır çıkması durumunda AK Parti  iktidarının başarılı politikaları neticesinde ülkede geriye gitme olmayacaktır. Referandumda olumlu bir şekilde neticelenmesi durumunda ise Türkiye için yeni bir sayfanın açılacağını düşünüyorum. 16 Nisan’dan sonra ekonomik anlamda piyasaların nasıl rahatladığını göreceksiniz. 3 Kasım 2002 AK Parti iktidarı ile birlikte ekonomik anlamda  iyileşmeler gördüysek 16 Nisan dan sonra da bu iyileşmeler güzellikler sürecektir.

Referandum süreci ülkemiz için çok önemli. Her vatandaşımızın sandığa giderek EVET le desteklemelerini ümit ediyorum. Bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirerek,  çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin daha güçlü bir yönetim ile güzel Ülkemizde yaşaması için emek vermeliyiz. Son olarak, her zaman milletim diyen ve bizim kararımıza saygı gösteren, Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimize aldıkları doğru kararlarda sonuna kadar destek olmamız gereklidir.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.