Google'a Rekabet Kurulu darbesi: 482 Milyon TL ceza!

Rekabet Kurulu, Google'a yerel arama hizmetlerindeki ayrıcalıklı konumu nedeniyle 482 milyon TL ceza verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2024 14:03
Google'a Rekabet Kurulu darbesi: 482 Milyon TL ceza!

Rekabet Kurulu, Google'a yerel arama hizmetleri alanında yaptığı inceleme sonucunda, otel sorgularında gerekli tedbirleri almadığı için 482 milyon lira ceza verdi. Kurulun internet sitesinde yapılan açıklamada, Google'ın genel arama hizmetlerinde hakim konumda olduğu belirtilerek, şirketin kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine rakiplerine göre avantaj sağladığı vurgulandı.

Google'ın rakiplerinin işine engel olduğu ve yerel arama ile konaklama fiyatı karşılaştırma pazarındaki rekabeti bozduğu belirtilen açıklamada, şirkete 2021 yılında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 296 milyon 84 bin 899 lira para cezası verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Google'a pazardaki rekabetin sağlanması için bazı yükümlülükler getirildiği ve bu çerçevede rakip yerel arama hizmetlerine ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine adil koşullar sağlaması gerektiği belirtildi. Ancak, Google'ın önerilen tedbirleri uygulamadığı ve bu nedenle cezaya maruz kaldığı ifade edildi.

Google'ın, otel sorgularında yeni tasarımları uygulamadığı için günlük idari para cezasına çarptırıldığı ve 21 Mayıs'ta süreci tamamladığı belirtilen açıklamada, bu nedenle Google'a 482 milyon lira ceza verildiği bildirildi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.