Bayram öncesi denetimler yoğunlaştı: 1 milyon TL ceza kesildi!

Bayram öncesi denetimler sıklaştı. 1820 uyarı ve 1.021.726 TL ceza kesildi. Bakan Uraloğlu, fahiş bilet fiyatı, korsan taşımacılık ve emeklilere %20 indirim denetimlerinin süreceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2024 11:25
Bayram öncesi denetimler yoğunlaştı: 1 milyon TL ceza kesildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetkisiz taşımacılığın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü “Emekliler Yılı” ilan etmesiyle birlikte şehirlerarası otobüslerde emeklilere yönelik başlatılan %20 indirim kampanyasının uygulanıp uygulanmadığına yönelik 10 günlük denetimler sonucunda 1820 uyarı ve toplam 1 milyon 21 bin 726 TL idari ceza verildiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası otobüs firmalarına yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti. Bayram tatili öncesinde şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmaların fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetkisiz taşımacılık faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla denetimlerin sıkı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Uraloğlu, “Vatandaşlarımızın bayramda memleketlerine güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşabilmesi için tüm önlemleri aldık” dedi.

Uraloğlu, fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetkisiz taşımacılığın yanı sıra 2024’ün Emekliler Yılı ilan edilmesiyle birlikte şehirlerarası otobüslerde emeklilere yönelik başlatılan %20 indirim kampanyasının denetimlerinin de Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ekiplerince sürdüğünü vurguladı.

1820 UYARI, 1 MİLYON 21 BİN 726 TL CEZA

Bayram öncesi yaşanan yoğunluk nedeniyle artırılan 10 günlük denetimler sonucunda 1.534 otobüsün denetlendiğini belirten Uraloğlu, “Elektronik sistemlerden faydalanarak yapılan denetimlere ek olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarı ve karayolları denetim istasyonlarında yolcu taşımacılığı yapan araçlarla ilgili denetimlerimiz sürüyor. 10 günlük süre zarfında 1820 uyarı ve toplam 1 milyon 21 bin 726 TL idari ceza uygulandı. Denetimlerimiz bayram öncesinde ve sonrasında yoğun olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

İNTERNETTEN BİLET ALABİLECEKLER

Uraloğlu, elektronik bilet acentelerinin de emeklilere yönelik %20 indirim uygulamasını sağlayacağını ve emekli vatandaşların internet üzerinden bilet alırken emekliliklerinin doğrulanacağı veri entegrasyon sürecinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile hızlı bir şekilde sürdüğünü belirtti. Bu uygulamanın 1-2 gün içinde hayata geçirileceğini vurguladı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.