Gazze'ye Destek: Kahramanmaraş'ta Sağlık Çalışanlarından Anlamlı Sessiz Yürüyüş!

Kahramanmaraş'ta sağlık çalışanları, terör ve işgale karşı "sessiz yürüyüş" gerçekleştiriyor. Terörü kınamak ve Gazze'deki katliama dikkat çekmek için bir araya geldiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2023 21:02

Kahramanmaraş'ta sağlık çalışanları, terör olayları ve Gazze'ye yönelik saldırılar karşısında "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi. Üniformalarıyla Onikişubat ilçesi Alparslan Türkeş Bulvarı Otağ Çay Bahçesi önünde toplanan sağlık çalışanları, ellerinde Türkçe ve İngilizce dövizlerle, "Terör, soykırım ve işgale karşı hekimlerden sessiz yürüyüş" yazılı dev pankartla Necip Fazıl Kültür Merkezi'ne doğru yola çıktı.

Doç. Dr. Bülent Köstü, burada yaptığı açıklamada, terör olayları ve Gazze'deki katliama tepki göstermek amacıyla "sessiz yürüyüş" düzenlediklerini belirtti. Köstü, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan şehitlik olayının öfke yarattığını vurgulayarak, Kudüs davasının sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların ortak derdi olduğunu ifade etti. Gazze'de devam eden ambargo ve katliamlara rağmen gündemin düşürülmeye çalışıldığını belirten Köstü, İsrail'in doktorları tutuklaması ve Şifa Hastanesi Başhekimi Muhammed Ebu Salmia'nın 22 Kasım'dan bu yana hala tutuklu olmasını kınadı. Köstü, Gazze'deki sağlık merkezlerinin çoğunun hizmet dışı olduğunu ve kalanların da kısmen işlevsel durumda olduğunu hatırlatarak, tutuklu meslektaşlarının güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını talep etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.