FATMALI BELEDİYE BAŞKANI BEKERECİ: BÜYÜKŞEHİR, FAYDA SAĞLAR

Fatmalı Belediye Başkanı Servet Bekereci, “Büyükşehir, sorunların çözümü noktasında, çok iyi olur.” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
FATMALI BELEDİYE BAŞKANI BEKERECİ: BÜYÜKŞEHİR, FAYDA SAĞLAR

Servet Bekereci kimdir?

06.01.1962 Kahramanmaraş Merkez, Fatmalı Beldesi’nde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi yine bu kasabada tamamladım. Belediye başkanı olmadan önce ticaretle uğraşmaktaydım. Belediye kurulduktan sonra ikinci dönem Fatmalı Belediyesi’nde meclis üyesi olarak görev yaptım. Uzun yıllar siyasetin içinde bulundum. Kahramanmaraş Merkezde toplu taşıma araçlarında uzun süre otobüs ve dolmuş işletmeciliği yaptım ve devamında toplu taşıma kooperatifinde başkanlık yaptım. Daha sonra biber fabrikası kurarak biber ticaretine başladım. Siyasette çok uzun yıllar hizmet ederek, belde halkına en iyi hizmetin getirilmesi hususunda büyük çalışmalarım oldu. Evli ve 6  çocuk babasıyım. 2009 yılı Yerel Seçimlerinde belediye başkanı seçilerek beldemin halkına hizmetin en iyisini yapmak amacıyla çalışmalarıma devam ediyorum.

Siyasetle ne zamandan beri uğraşıyorsunuz?

1989’da babamın Fatmalı’da belediye başkanlığına aday olması münasebetiyle, genç yaşta, siyasetle uğraşmaya başladım. O günden bu yana da, bir gün dahi peşini bırakmadık.  Bu gün seçim olsun, yarın yine çalışmama aynı şekilde devam ederim.

Son yerel seçimlerde, başka bir partiden, farklılık göstererek belediye başkanı seçildiniz. Bunun sebebi neydi?

Bizim, geçmişe dönük 25 yıllık bir süreyle siyaset yapmamız, halkımızın gönlünü kazanmamıza vesile oldu. Bunun içeriğini bilmeyenler tesadüfen seçildiğimizi sanıyor. Ama ben bunun, tesadüf olmadığını kanıtlamayacağım. Tamamına yakınının Ak Partili olduğu Fatmalı’da CHP ile seçimi almak tabi ki imkansızdı.  Ama biz kendi sevgi ve potansiyelimizi göstererek, halkımızın da teveccühüyle kazandık.

Daha sonra neden Ak Partiye geçtiniz?

2010 referandumuna kadar partimle ve milletvekillerimle hiçbir sorun yaşamadan, bir buçuk yıl kadar belediye başkanlığı yaptım. 2010 Referandumu’nda mutlaka evet oyu atmam gerektiğini gördüm. Ben, yetkililere “Eğer beni Ak Parti’ye almazsanız, ben ‘hayır’cılarla birlikte gezer, oyumu yine ‘evet’ olarak kullanırım.” dedim. Bu söz, bazı kesimleri etkiledi. Geçişimde herkesin bir takım emeği oldu. Biraz da zorlanarak oldu. Sağ olsunlar Ak Parti Genel Merkezi’nin de devreye girmesiyle Ak Parti’ye geçtim.

Siz göreve geldiğinizden bu yana Fatmalı’ya neler yaptınız?

Bir aylık başkan iken, kolları sıvayarak Soğukova’da 2500 metrelik mesafeden su getirdik, yol yaptık. Bunlar hepsi belgeli. Her şeyin imardan geçtiğini biliyordum. 700 dönümlük bir meramız vardı. Bunu, 6 ay gibi kısa bir sürede, meralıktan çıkardık. İmar yaptık, hazine satışını yapıyor. Bu şekilde 600 tane tapu yaptık.

Mevcut, saniyede 90 litrelik bir su kaynağımız vardı. Bu, 35 yıl önce, yapılan bir kanalla beldeye ulaşıyordu. Kanal toprağa dönüştüğü için bu su, beş bin metre mesafeden beldeye ulaşana kadar saniyede 20 litreye düşüyordu. İl Özel İdare ve valiliğin de destekleriyle, bu kanalı, yeniden yaptırdık. Alt yapının olmadığı bir yer, harabe bir yer demektir. Kanalizasyon için 2 yıl ödemesiz bir kredi aldık. Çalışmalarımız devam ediyor.

Bakanlıktaki arkadaşlarımızın da yardımıyla, 2000 akasya fidanı alıp beldemize getirerek, yol boyu diktik. Yavşan  Yaylamızın tabiat parkı olması için, valilik nezdinde girişimlerde bulunduk. Buranın, tabiat parkı olmasıyla, buraya büyük bir canlılık geldi. Bazen 300 arabanın, birden yaylaya geldiğini görebiliyorsunuz. Şu an orada güzel çalışmalar var.

Ayrıca, beldemizdeki üç ilköğretim okulunun bahçesini ve çevresini parke taşı yaptık. 25 bin m2’lik taşımız da mevcut. Alt yapı çalışmalarımızdan dolayı, yol çalışmalarımıza, 7-8 ay sonra başlayabileceğiz.

Beş bin metre mesafeden, iki mahallemize ayrıca su getirdik. Borularını kendi imkanlarımızla döşedik. Kısacası, bu güne kadar yapılamayanları yaptık, 20’ye yakın hizmet çeşidimiz var.

Şu anda, yapılması gereken iki büyük işimiz var. Bunlardan biri gölet çalışmamızdır. Bunun için DSİ ile çalışmamız var. Bir diğeri de, içme suyu şebekesi yenilemesi.

Büyükşehir olursak, hizmet beldelere ya da kırsal kesime yeterince ulaşır mı sizce?

Gelecek olan büyükşehir teşkilatının ve yöneticilerinin becerisi ve yönetimi önemli. Bir de şöyle bir şey var: Örneğin bir sorununuz için Özel İdare’ye gittiğinizde, sizi DSİ’ye, oraya vardığınızda, onlar da sizi Kara Yolları’na gönderir vs. Yani, bazen vatandaş ya da bizler nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Büyükşehir olunca, varacağımız tek yer var, o da büyükşehir belediyesidir. Yani kapı bir tanedir. Ama şu anda vatandaşın varacağı kapı sayısı, belki de, 10 tane.

Ayrıca, hiçbir belde belediye başkanı, alt yapısını tam olarak yaptığını söyleyemez. Büyükşehir, çok süper olur. Belki ilk sene  bazı aksaklıklar olur ama, büyük bir kazanım olur.

Siyasete devam mı?

Siyaset bulaşıcı hastalık gibidir.  Biz yapmaya çalışacağız inşallah. Allah izin verirse, bulunduğum ilçeye aday adayı değil, adayım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.