Eylemin perde arkası...

İddialara göre Kahramanmaraş Konteynır Kentte yeni yapılan ihale ile birlikte, ihaleyi kazanan firmanın mevcut işçileri işten çıkarttığını ve yerine kendi personellerine getirdiği...

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2017 10:45
Eylemin perde arkası...

İddialara göre Kahramanmaraş Konteyner Kentte yeni yapılan ihale ile birlikte, ihaleyi kazanan firmanın mevcut işçileri işten çıkarttığını ve yerine kendi personellerine getirdiği yönünde işçilerin eylemi sonucunda, işçilerin hedef gösterdiği AFAD İl Müdürü Zafer Özcan’ı ziyaret ederek konu ile ilgili bilinmeyenleri sorduk.

ASILSIZ HABERLERE İNANMAYIN

AFAD İl Müdürü Zafer Özcan, hakkında basında çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, Konuyu muhatabından dinlenilmesinin önemli olduğunu vurguladı. AFAD Kahramanmaraş Müdürü Zafer Özcan, İşçilerin işten çıkartılmasının tek muhatabının şirket olduğunun altını çizerek, AFAD İl Müdürlüğü olarak söz konusu şirkete sözleşme bitiminden 2 ay öncesinde resmi tebligat yapıldığını belirtti. Mağdur olan işçilerin yanında olduklarını belirten Özcan, Provakatif eylemlere dahil olunmaması konusunda işçileri uyardı.

İşçilere iş akdinin sonlandırıldığı hakkında herhangi bir tebligat yapılmaması ve son gün haberlerinin olmasının muhatabının şirket olduğunu vurgulayan Özcan, Yeni ihaleyi kazanan firmanın kendi personellerini şehir dışından getirdiği haberlerinin asılsız olduğunu söyledi. Mevcut şirketin yönetim kısmı sayılabilecek kademedeki (Mühendis, Tekniker v.b.) personelleri şehir dışından getirdiğini belirterek bunların sayısının 15 olduğunu söyledi. Mağdur olan işçilerin takipçisi olacaklarını belirten Özcan, AFAD olarak mağduriyetlerin giderilmesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, konu ile ilgili olarak Diriliş Haber Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Özdemir daha önceki açıklamalarında konunun takipçisi olacaklarını belirterek, Başbakan Yardımcısı ve AFAD Genel Müdürü ile bir dizi telefon ziyaretleri gerçekleştirmiş ve mağdur olanların işe tekrar dönüşü hakkında çalışmaların başladığını belirtti.

Konu ile ilgili konuşan Ahmet Özdemir, İşe geri alımların yapılacağı kişilerde aranacak kriterleri belirlediklerini ifade etti. Buna göre geri alımlarda mülakat yapılarak en fazla süre ile çalışan, Maddi durumu yeterli olmayan, geçim sıkıntısı yaşayan kişilerin öncelikli olacağını söyledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.