AFAD İl Müdürü suskunluğunu bozdu

Kahramanmaraş AFAD İl Müdürü Zafer Özcan, Konteyner Kentteki işçilerin çıkarılmaları ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2017 09:44
AFAD İl Müdürü suskunluğunu bozdu

Kahramanmaraş AFAD İl Müdürü Zafer Özcan, Konteyner Kentteki işçilerin çıkarılmaları ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. İşlerinden çıkarılan işçilerin bağlı bulunduğu şirkete 2 ay önceden tebligat yapıldığına dikkat çeken Özcan, Şirketten kaynaklı olan mağduriyetlerin giderilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Şirket hakkında çıkan iddialara ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Zafer Özcan, Şirketin dışarıdan personel getirerek mevcut elemanları çıkartmadığını söyledi. Şirketin yönetim kısmı sayılabilecek düzeyde personeli dışarıdan getirdiğinin altını çizen Özcan, Mühendis, Tekniker ve benzeri kadrolardan dışarıdan alım olduğunu ve buna müdahale edemeyeceklerini belirtti.

Konteyner Kentteki bir kısım çalışanların işlerini önemsemeyerek işe gelmeden para aldıklarını ve bunların da tespit edildiğini belirten Özcan, Mağdur olan işçiler için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Özcan: “Bilindiği gibi Afad’da Türkiye çapında bir standartlaşma çalışması var. Bu çalışma sadece Kahramanmaraş için değil tüm Türkiye’deki Afad şubeleri için geçerli bir çalışma. Devletin imkanlarını bütçesini en iyi şekilde değerlendirmesi için standartlaştırma çalışması var ve bu çalışma tüm hızıyla devam ediyor.

afad-il-muduru-suskunlugunu-bozdu1.jpg

Kampımızda Tercümanlık, Temizlik, Otomasyon ve diğer kamp işlerinde çalışan (Güvenlik hariç) 254 personelimizin sayısı bu standartlaştırılma neticesinde 161’e düşürüldü. Burada bazı arkadaşlarımız buraya emek vermiş insanlar, mağdur durumda olduğunu biliyoruz.

Sağ olsun Ak Parti İl Başkanımız gerekli çalışmalara başlamıştı. Bu çalışmalarda son aşamaya geliyoruz, geri alımlar yapılacak, bunlarla ilgili kriterler belirlendi. Bundan sonrasında süreç takip edilecek.

Yapılan standartlaştırılmanın amacı Ülkemizin çıkarlarına uygun milli politikalar izlenerek daha iyi bir kurum haline gelmektir. Ülkemizin konjektörü gereği her tarafı savaş içerisinde bu zorluklar içerisinde ülke menfaati için tasarrufa girmek zorundayız ve kamplarda işletme mantığı girdi diyebiliriz. En az masrafla nasıl götürürüz şu anda onu yapmaya çalışıyoruz.”

İL DIŞINDAN PERSONEL GETİRİLDİ Mİ?

İl dışından personel getirilerek, mevcut kişilerin işten çıkarılma iddiasının aslının bulunmadığını söyleyen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Zafer Özcan, Şirketin şehir dışından getirdiği personelin tamamının Mühendis, Tekniker v.b. kadrolardan oluştuğunu işçilerin ise yine Kahramanmaraş’tan istihdam edildiğini söyledi.

İddialara cevap veren Zafer Özcan,

“Bu söylentileri bende duydum böyle bir şey yok. Erzurum ve benzeri illerden işçilerin buralara getirilerek istihdam edildiği söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Burada sözleşmesi olan şirketin kendi elemanları yani ana eleman olarak sınıflandırılabilecek Mühendis, Tekniker ve benzeri vasıflarda elemanları dışarıdan getirmiştir. Bu sayı 25 kişi idi Şirket bu sayıyı 15’e indirdi. Şirketin kendi yönetimi sayılacak personelleri getirildi biz onlara müdahale edemeyiz. Şirket yeni işçi alımında yine Kahramanmaraş’ın çocuklarını seçmiştir. Buranın ekmeğini yiyen insanlara böyle bir şey yapılması söz konusu olamaz.

Yeni süreçte AFAD ihale işlerini müşavirlik aracılığıyla profesyonel bir şekilde yürüttü. Müşavir şirketinden AFAD hizmet aldı. İhale sürecinde de kapımız herkese açıktı, İhale sürecinde de ihalenin şartları ağır olduğu için ihaleye katılım için öz sermayenin biraz büyük olması gerekiyordu. Çünkü yeni şartlar gereği artık mevcut envanterlerinde (Çöp Arabası, Temizlik Araçları) birçok özellik arandığı için birçok şirket ihaleyi kaybetti ve öz sermayesi çok olan ve ihtiyaçları karşılayabilecek şirket kazandı.’’

afad-il-muduru-suskunlugunu-bozdu2.jpg

BİZ ÇALIŞANIN YANINDAYIZ

İşçilerin destekçisi olacaklarının altını çizen Özcan, İşçiler ile toplantı yaparak onlara mevcut işlerini kötüye kullananların, işe gelmeden para alanların arkasına gitmemeleri konusunda uyardığını belirtti. İşçilerin ve çalışanların yanında olduklarını ve çalışmaların devam ettiğini belirten Özcan, Şirket yetkililerine 2 ay önceden resmi tebligat yaptıklarını ancak şirketin çalışanlarını mağdur ettiğini belirtti.

“Ben arkadaşlarla toplantı yaptım, Ben çalışanın yanında olduğumu kendilerini ifade ettim. İş çıkışlarında mağduriyet olacağını ve bunu minimize etmek adına uğraşacağımı söyledim. Burada mevcut işlerini gayri meşru şekilde kullananların, işe gelmeyerek para alanların ve benzeri şekilde hareket edenlerin kampı kendilerine padişahlık koltuğu olarak görenler mağdur olacak onların peşine gitmeyin diye ben arkadaşları seslendim. Biz çalışanın yanındayız. Biz hükümetimizin politikalarını uyguluyoruz. Elimizden geldiğince kişilerin mağduriyetini önlemeye çalışıyoruz. Mağdur olan arkadaşlarımızla görüşme yaptım. Arkadaşlar haklı olarak Pazartesi işe gittiklerinde içeriye alınmadıklarını kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığını söylediler. Biz AFAD olarak hizmet alımı yöntemi ile alım yapıyorduk. İlgili şirketlere ihale sürecinden sonra 2 ay önceden resim yazıyla bilgi vermemize rağmen, Bu şirket işçilere bilgi vermeyerek işlerini son gün sonlandırmış. Biz AFAD olarak 2 ay önceden resmi yazıyla ilgili şirketi bilgilendirdik ancak şirket çalışanlarına resmi yazıyla bilgilendirmediği için mağdur olmuştur. Burada mağdur olan işçilere tekrar sesleniyorum Resmi yazıyla 2 ay öncesinden şirketi bilgilendirmemize rağmen şirket yetkilileri personeline uyarı yapmamış ve bu sorumluluğun tamamı şirkete aittir.”

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.