Ekrem İmamoğlu konuştu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "YSK’yı göreve davet ediyoruz. Süreci en titiz şekilde, en hassas şekilde yönetmesini istirham ediyorum." dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2019 13:33
Ekrem İmamoğlu konuştu

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Başka kavramlar sürecin içine dahil edilmeye çalışıldı. Biz bu şehrin yönetimine talibiz dedik. Çok net ifade edeyim, biz adalet istiyoruz. Biz 16 milyon insanın vicdanının, oylarıyla beraber YSK'nın açıkladığı oylarla beraber belli olan seçilmiş olduğumun sonucuyla beraber mazbatamı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyorum. Süreci titizlikle yönetmesini istiyoruz.

Ben burada sadece bana verilen oyları savunmuyorum. Sadece CHP'lilere ve bana oy verenlere sesleniyorum. AK Partili hemşerilerimin vicdanına sesleniyorum. Biz bu şehirde seçimin kaybedeni yok diye en başta söyledik. Bugün aynı yaklaşımımız devam etmektedir.

 

Seçimde hiç mi hata olmaz? Bizde de onlarcası var. Örneğin Bakırköy'de CHP'nin oy oranı 177. YSK'da 1 olarak gösterilmiş. Hala düzeltilmemiş bir evrak. Biz de düzeltildiği gibi rakibimiz adına düzeltilenler de var. Bunlar var, olacak. Ama sürece tesir etmediği ortadadır.

 

O sandıklarda görevlileri var. Şerh koyulanlar var.  Genel üzerinden yapılan hareketler soyut kavramlardır. İstanbul'a özel baskı altında karar alınırsa bu toplum vicdanında kabul görmez. Sürecin güvencesi YSK'dır. YSK karar ve uygulamalarında geçmişteki içtihatlarına sadık kalsın. 16 milyon insan adına takip ediyoruz.

 

Bir ilçenin seçimi yapılmış. Büyükçekmece'de 68 oy geçersiz oylardan çıkmış, 25 oy bizim adımıza çıkmış. Başka ilçede bizim lehimize de çıkabilir. Güvensiz ortamlarda insanların kafalarında şaibe yaratarak daha büyük sıkıntılar olmaması için bu çağrıyı yapıyorum. Bir an önce yetkimizi bize verin. İstanbul'un zaman kaybına uğramasına neden olmayın. Süreç devlet adamı hassasiyeti ister.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum, tecrübelerine dayanarak bu sürece dair katkılarını davet ediyorum. Bahçeli'nin katkı sunmasını özellikle istirham ediyorum. Ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aynı şekilde sürece katkı sunmasını bekliyorum. Vicdana sığmayan bu duruma Sayın Erdoğan tarafından da katkı bekliyorum. Kendilerini sürece katkı sunmaya davet ediyorum. Bunu her gün hatırlatacağım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.