Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Sultangazi'de toplu açılış töreninde konuşma yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2019 16:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Çıkmış biri '24 yılda ne yaptınız?' diyor. Sadece şu eser bu işin en güzel ifadesidir. 24 yıl önce şu andaki Sultangazi var mıydı? Bu Sultangazi ne haldeydi? Ama biz geldik tüm alt yapısıyla hastaneleriyle okullarıyla ulaşımıyla doğal gazıyla her şeyiyle tepeden tırnağa modern bir ilçe haline getirdik. 'Aşk ile yürüyen yorulmaz' dedik yorulmadık. Önümüzdeki dönemde İstanbul'un tamamında ve ilçemizde çok daha büyük hizmetlere imza atacağız.

 

"MURSİ KARDEŞİMİZE BİR KEZ DAHA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

 

Değerli kardeşlerim öncelikle bugün burada bir konuyu daha sizinle paylaşacağım. Esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mursi demokratik seçimle başa gelip darbeyle indirildi. Tek başına hücrede kaldı. Bunu seyreden Batı'yı kınıyorum.

 

Pazar günkü seçimin diğer tarafında bize Mursi'yi hatırlatanlar var. Bize Mursi'yi hatırlatanlarla şu an yarışıyoruz.

 

Mursi'nin ölüsünden bile korkuyorlar. Eşine bile göstermeden defnettiler. Neden korkuyorsunuz?

 

"İSTANBULUMUZU BU YALANCILARA TESLİM EDEMEYİZ"

 

Türkiye'yi 15 Temmuz'a ve hadiselere rağmen tanıyamamış olanlara demokrasinin, sandığın gücünü tekrar göstereceğiz. Korkaklar için de yaşasın cehennem. 15 Temmuz'da başaramadılarsa yine başaramayacaklar. İstanbulumuzu bu yalancılara teslim edemeyiz.

 

31 Mart seçimlerinin Türkiye'deki galibi Cumhur İttifakı'dır, AK Parti'dir. Milletimiz Cumhur İttifakı'nın yanında yer almıştır. İstanbul'un 39 ilçesinin 25'i yanımızdadır. 14 tanesi de Millet İttifakı'na kalmıştır. 

 

"BİNALİ YILDIRIM KARDEŞİMİN RAKİBİNE SÖYLÜYORUM..."

 

Çaldılar dedik diye rahatsız olmuşlar. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum. Çaldılar ifadesi hukuki değildir ama siyasidir. Hukukisi usulsüzlüktür.

 

AK Parti gücünü milli iradeden alan bir partidir. 

 

"Ben mazbatamı aldım" diyor. Sen mazbatanı YSK'dan almadın, İl Seçim Kurulu'ndan aldın. Daha bu işleri bilmiyorsun, öğreneceksin.

 

Biz Nasreddin Hoca gibi damdan düştür. Bunların hepsini biliriz. Bu nedenle YSK'ya başvurumuzu yaptık. YSK seçimin yenilenmesine karar verdi. Seçimin yenilenmesi kararı siyasi değil hukukidir. Bay Kemal YSK'ya önce methiyeler düzdü, sonra çete dedi, bizim edebimizde böyle bir şey yok. 

 

İMAMOĞLU'NA ORDU VALİSİ TEPKİSİ

 

"Basitleşme" dedim diyor. Yahu bütün görsel ve yazılı medyada var. Dedin. Ordu Valisi'ne sözünün seçimden sonra bunun hesabını vereceksin, yanındaki avanesi de polisime şerefsizler dedi. Biz ne valimize it dedirtiriz, ne de  polisimize şerefsizler dedirtiriz. Utanmıyor musun?

 

CHP seçimlerin tamamının sayım talebimize engel oldu. Yeniden sayım olsaydı bu noktaya gelmeyecektik. 

 

İstanbul ve Türkiye bizi ve ekibimizi 1994'ten beri tanır. Ama Binali kardeşimin rakibi bunları hiç bilmiyor. Sizlerden seçimde Binali Yıldırım kardeşime çok güçlü bir destek bekliyorum.

 

"BU YATIRIMLARI YAPAN AK PARTİ'DİR"

 

Marmaray'dan 350 milyon yolcu geçti. CHP'ye kalsa onu bize yaptırmayacaktı. Avrasya Tünelini de bitirdik. 3. Havalimanı ile dünyaya güzel bir örnek olduk. 17 yıldaBerlin Havalimanı bitmedi ama biz 5 yılda İstanbul Havalimanı'nı bitirdik. Farkımız bu. Bu yatırımları yapan AK Parti iktidarıdır.

 

Göreve geldiğimde 50 bin evde doğal gaz vardı. Bıraktığımda 1 milyon 250 bin eve doğal gaz getirmiştim. Şimdi rakam 6.5 milyon oldu.

 

"SORUMLUSU CHP"

 

Ümraniye çöplüğü patladı. Sorumlusu kim CHP. Biz çöp dağlarını ortadan kaldırdık,spor tesisiyle donattık. Suyu ucuzlatacağım diyor. Hangi suyu? Biz susuz İstanbul aldık. Dağları delerek İstanbul'a suyu bu kardeşiniz getirdi.

 

"BİR ÇOK HASTALIĞIN İLAÇLARINI HASTALARIMIZA TEMİN EDİYORUZ"

 

Şehir hastanelerimizi yaygınlaştırıyoruz. Bay Kemal SSK'nın Genel Müdürü olduğu zamanı hatırlayın, ölülerimiz hastanede rehine kalıyordu. Benim vatandaşıma artık hastanelerin kapıları asla kapalı olmayacak. Kanser dahil birçok hastalığın ilaçlarını hastalarımıza temin ediyoruz. Biz her ne yaptıysak samimiyetle yaptık. Millete başa söyleyen arkasından başka söyleyen olmadık. Milletimizin arasında ayrımcılığa müsaade etmedik.

 

Siyasette rol yapanları hiç bir zaman tasvip etmedik. "Gençlere para vereceğim" diyor. Yalan söyleme. Yasalara göre belediyelerin burs verme yetkisi yok. Belediye başkanlığımda gençlere burs veriyordum. CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürüp bunu yasakladı. 

 

Birbirimizi makam, mevki, para, pul için değil yaratılanı yaratandan ötürü seveceğiz. 

 

Kredi Yurtlar Kurumu kimseyi geri çevirmiyor. İsteyene burs, isteyene kredi veriyor. Milletimiz bize inandığı için kendimizde yedi düvele meydan okuyacak gücü bulduk.

 

"Suriyelileri buralara doldurdunuz, para veriyorsunuz" diyorlar. Bu yalana inanmayın. Suriyelilere maaş bağlama gibi bir şey asla yok. Kamplardaki Suriyelilere sağlık desteği veriyoruz. Sakın bu sahtekarların uydurdukları yalanlara aldanmayın.330 bin Suriyeli topraklarına döndü. 

 

Bunca badireye rağmen milletimizle kurduğumuz güçlü gönül bağı sayesinde engelleri atlattık. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.