Bu seçim bence varlık-yokluk meselesi

Çırakoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çırak ile yaklaşan seçimlere yönelik sorular sorduk.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 22:01
Bu seçim bence varlık-yokluk meselesi

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Tahminlerini ve yorumlarını bizimle paylaşan Çırak’a göre ülke genelinde AK Parti yüzde 55 alırken şehrimizden de yüzde 70’i düşmeyecek.

24 Haziran erken seçimleri için vatandaşın nabzını yoklayan Diriliş Haber Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Çırakoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çırak siyasi görüşünü şöyle tarif etti: “Türkiye’nin önde gelen AK Partili ve Recep Tayyip Erdoğan’cısıyım. Partiye yalnızca üyeliğim var. Maddi manevi desteklerimiz oluyor ancak onun dışında herhangi bir görevim yok.”

MAHİR ÜNAL’DAN BAŞKASININ BİZE FAYDASI OLMADI

Seçim sonuçlara ilişkin tespitlerde bulunan Çırak geçmiş dönem milletvekillerini de eleştirdi. Çırak şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş’ta yüzde 70 civarında AK Parti’ye oy çıkar diye tahmin ediyorum. Türkiye genelinde de yüzde 55-56’yı düşmez diye tahmin ediyorum. Tabi bu söylediğim tahminler hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili için geçerli.

Millet ittifakına hiç bakmıyorum bile açıkçası. Cumhur ittifakını değerlendirecek olursak MHP yurt genelinde yüzde 12-13 oy alır. Vekil dağılımında da şehrimizde MHP’nin 1 vekil çıkarabileceğini düşünüyorum. Gerisini AK Parti alır. Tabi vekil listesi de önemli ama millet daha çok tepeden gelen söylemlere dikkat ediyor. Zaten olayı milletvekilleri üzerinden değerlendirecek olursak Mahir Ünal’dan başkasının bir faydası olmadı. Biz millet olarak özellikle de bu seçimde ona bakacak durumda değiliz.”

Seçimlerin önemine dair önemli tesbitlerde bulunan Çırak, varlık-yokluk meselesi olarak değerlendirdiği erken seçimler dışında cumhurbaşkanlığı sistemi ve Fetö tehdidine işaret etti. Çırak,

“Bu seçim bence varlık-yokluk meselesi. Eğer AK Parti kazanamazsa ülke Suriye’den kötü olur. Çünkü yapılan ve devam bir sürü iş var. Bunların hepsi duracak. Ne olursa olsun bizim 2023 yılına AK Partiyle girmemiz lazım.

Yeni sistemle alakalı tam bir bilgim yok. Tüm bilgileri basını takip ederek ulaşıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla bürokraside tıkanıklıklar aşılacak. Bir karar alındığında birkaç gün içinde hemen uygulamaya konulacak.

AK Partinin hala dokunması gereken belediye başkanları var. Hem Türkiye genelinde hem de şehrimizde var. Bu seçimleri atlatırsak bu belediye başkanlarına dokunmak kolay olur. Ancak bu aday gösterilme mevzusu üzerine bir tartışma çıkarsa seçim üstü ciddi zarar görülür. Yani hala ülke genelinde temizlenmesi gereken FETÖ’cüler var. Sözünü ettiğimiz FETÖCÜ’ler de bu insanları akrabaları ve yakın çevresi yoluyla bulaşmışlar. Bu kişileri temizlemek adına seçimleri birbirinden ayırdılar diye düşünüyorum.”

GENÇLER 2002 ÖNCESİNİ HATIRLASIN

Gençlere seslenen Çırak, 2002 öncesini hatırlatarak Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partiye destek olmaları çağrısında bulundu. Çırak son olarak şöyle konuştu:

“Vatandaşın birlik olması lazım. Bir oy bir oydur. Herkes destek vermeli. Bu iş din bahsine döndü. Cumhurbaşkanımıza ve partisine destek olmaktan başka çaremiz yok. Gençlerimiz ki yaşı 25’ten küçük olanlar büyükleri anlatmadan bu ülkede neler olduğunu bilmezler. Adaylara bir bakın muhalefetin adayları bu ülke için ne yapabilir ki?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.