“Bu halk varoldukça bizi kimse yenemez”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin ikinci yıldönümü üzerine konuştuk.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2018 10:45
“Bu halk varoldukça bizi kimse yenemez”

HABER: EMRE BOZ

15 Temmuz’un unutulmaz olduğunun altını çizen Debgici, “12 Şubat’ı, Çanakkale’yi, İstanbul’un Fetih’ini, Bedir’i nasıl unutmadıysak 15 Temmuz’u da unutmayacağız” dedi.

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin ikinci yıl dönümü sebebiyle önemli tespitlerde bulunan Başkan Ömer Oruç Bilal Debgici 15 Temmuz ve Yenikapı ruhunun unutulmaz olduğunun altını çizerek şu açıklamalarda bulundu:

“15 Temmuz ruhunu unutursak kendimizi unutmuş oluruz. Bundan dolayı da 15 Temmuz’u unutmamız mümkün değil. Biz nasıl kurtuluş savaşını, 12 Şubat’ı, Çanakkale’yi, İstanbul’un Fetih’ini, Bedir’i nasıl unutmadıysak 15 Temmuz’u unutmayacağız. Milletimiz bu ruhun farkında ve hala içlerinde yaşıyorlar. İçlerinde hissettikleri duyguyu sadece dışarıya vurmuyorlar. Ama Türk halkı zamanı geldiğinde ne yapacağını çok iyi biliyor. Halkımız sadece yaşadıkları bu tarz şeyleri her zaman ön planda tutmayı sevmiyorlar. Halkımız 15 Temmuz ruhunu hala yaşadıklarını 24 Haziran seçimlerinde belli etti.”

Ülkemize yapılan saldırılara işaret eden Debgici konuşmasının devamında, türk halkının gücüne vurgu yaptı. Debgici şunları söyledi:

“Bu hafta Pazar günü 15 Temmuz. Yüce Allah’ım şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar versin. Bu konuda size şöyle söyleyeyim. 15 Temmuz günü geldiği zaman halkımız meydanlarda tekrardan toplandığında o günkü ruhun hala olduğunu herkes görür. Bazıları halkımızın sadece zor günlerde, kutlamalarda ya da her hangi bir olay la alakalı bir şey olduğu zaman eskilerin akıllarına geldiğini düşüne bilir. Ama şunu bilmiyorlar ki biz acımızı, sevincimizi, hüznümüzü, gururumuzu yaşadığımız bütün duyguları ve hisleri içimizde saklıyoruz. Günü ve zamanı geldiğinde o duyguların ve hislerin hepsini zirvede yaşıyoruz. Türkiye’nin uyumadığını, Türkün uyumadığını tüm dünya aslında çok iyi biliyor. Ve bunun herkes çok güzel bir şekilde farkında. Bunları bildikleri halde hala top yekûn saldırmaya devam ediyorlar. Bu saldırılar tek taraflıda olmuyor. Her yönden bizi zayıf düşürüp yenmeye çalışıyorlar. Ama Türk halkı var oldukça, Allah bize ömür verdikçe, Türk halkı yaşadıkları olayları unutmadıkça bizi kimse hiçbir şekilde yenemez.”

Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan yeni kabineyi yorumladı. Debgici şöyle konuştu:

“24 Haziran seçimlerinden sonra yeni döneme giriş yapmış olduk. Yeni sistemin hayırlı olacağını düşünüyorum. Diğer konulara gelecek olursak eğer, halkımız yeniden kendini yöneteceği kişi seçti. Ülkemizi halkımızın verdiği kararla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız yönetecek. Yeni kabine kuruldu, bakanlar yeminini etti, akşamına Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamasını yaptı. Yeni kurallar, yeni bakanlıklar ve yeni sistemin en iyi şekilde Türk halkının özgürlüğünü koruyacağına ve istediklerini karşılayacağına eminim. Kabinede sadece siyasilerin olmadığını biliyoruz. Yeni kabinede işinin ehli insanların bulunması halkımızı bir yandan da mutlu ediyor. Sayın Cumhur Başkanımız ve yeni kabinenin bakanlarının halkımız için çalışacağını umut ediyoruz. Gerekli olan şeyleri tespit edip o konunun üzerine çalışacaklarını planlarını düzgün bir şekilde yapacaklarını biliyoruz. Sayın Cumhur Başkanımızın da bu yeni sistemi en iyi şekilde yönetmek için elinden gelen her şeyi yapacağına eminim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.