Bir idealin ve bir sevdanın temsilcileriyiz

AK Parti Türkoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Özkan Muslu adaylık sürecine ilişkin sorularımızı yanıtladı. Muslu; “İlçemizi tüm Türkiye’de referans olarak gösterilen bir hizmet anlayışı ile buluşturacağız.” dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2018 14:01
Bir idealin ve  bir sevdanın  temsilcileriyiz

Türkoğlu Belediyesi için neden aday oldunuz?

Ülkemizin içte ve dışta çok önemli sorunlarla mücadele ettiği bir dönemde; mahalli idareler seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Bizler; AK Partililer olarak, bir davanın, bir idealin ve bir sevdanın temsilcileriyiz. Temsilcisi olduğumuz bu dava,  özelde İlçemizin ve Şehrimizin, genelde ise Ülkemizin, İslam aleminin ve tüm İnsanlığın derdiyle dertlenme görevini bizlere yüklemektedir. İşte bu duygu ve düşünceler ile Partimizin Politikaları doğrultusunda İlçemize hizmet getirmek, İlçemizi bulunduğu konumdan daha ileri seviyelere taşımak amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisinden Türkoğlu Belediye Başkan Aday Adayı oldum. 

Türkoğlu sizin için neden önemli?

Türkoğlu benim büyüdüğüm, hemen her mahallesinde ve sokağında yaşanmışlıklarımın olduğu bir İlçe. Coğrafi Konumu ve Sosyo-Kültürel yapısı gereği gelişmeye çok müsait olmasına rağmen ne yazık ki 2000’li yılların başına kadar hak ettiği birçok hizmetten mahrum kaldı. 2002 Yılından sonraki süreçte, AK Parti İktidarı döneminin başlamasıyla tüm ülkede başlayan hizmet atağından Türkoğlu İlçemizde olumlu manada kendisine düşen payı fazlasıyla almaya başladı.

Türkoğlu İlçesi Kahramanmaraş – Adana yolu üzerinde kurulmuş, birçok Sanayi tesisinin yer aldığı, Verimli toprakları ve Coğrafi Konumu nedeniyle Tarım ve Hayvancılığa dayalı Ekonominin canlı olduğu, İnsan Potansiyeli nedeniyle de Gelişime ve İlerlemeye açık bir İlçedir. Bizler, Belediye imkanlarını daha verimli ve koordineli bir şekilde kullanmak suretiyle İlçemizi bulunduğu noktadan daha üst seviyelere çıkartmak için yola çıktık. Biz, Başarının Eğitim ile geleceği inancındayız. Bu nedenle Eğitime öncelik vereceğiz. Eğitim ve Sosyal alanda yapacağımız hizmetlerle İlçemizin Sosyal  - Kültürel alanda yaşam kalitesini yükseltmenin gayreti içerisinde olacağız. İnşallah, Halkımızın da desteği ile İlçemizi tüm Türkiye’de referans olarak gösterilen bir hizmet anlayışı ile buluşturacağız.

AK Partiden aday olmanızın sebebi nedir?

Sözlerimin başında da söylediğim gibi AK Parti bir Dava Partisidir. AK Parti bir İdealin, bir Sevdanın adıdır. AK Parti, bugün geldiğimiz noktada Yurt içinde ve Yurt Dışında hataya geçirdiği birçok Proje ile hem insanımızın ve hem de tüm İslam Aleminin umudu konumundadır.  AK Partinin bu misyonuna uygun bir Belediyecilik anlayışı ile yeni ve katma değeri yüksek hizmetlere imza atmak için AK Partiden Türkoğlu Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatında bulundum. İlçemiz ve İnsanımız için daha yapılacak çok iş olduğuna inanıyoruz. 

Ülke mali olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyor.  Yeni dönemde belediye hizmetleri zor olacak gibi duruyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Ülke Ekonomisindeki dalgalanmaların geçici olduğu ve Hükümetimiz tarafından uygulanan tedbirlerle bu durumun çok kısa zamanda atlatılacağı kanaatindeyim. Bizler, Hizmetin Sadece Para ile değil, Aşk ile yapılacağı kanaatindeyiz. ‘İman Varsa İmkân da vardır’ diyen bir Siyaset anlayışının temsilcileriyiz. Bu durumu en iyi bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in şahsında tecrübe etmiş bir toplumuz. Zira, Sayın Cumhurbaşkanımız 1994 Yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine Başkan olarak seçildiğinde, Belediyenin Kasasında Para olmadığı gibi tüm Şirketleriyle Borca batık ve Genel Bütçeden alması zorunlu ödenekler dahi ödenmeyen bir Belediye teşkilatı devralındı. Ancak, her fırsatta İstanbul Sevdalısı olduğunu dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın çok kısa bir sürede İstanbul’a yaptığı hizmetler bugün bile anlatılmaktadır. O dönem için çok kısıtlı imkanlarla İstanbul’a çağ atlatacak hizmetlerin altına imza atılmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, Belediyelerimizin herhangi bir kaynak sıkıntısı çektiğini düşünmüyorum. Zira, Genel Bütçeden gelen Payların ödenmesinde herhangi bir aksama bulunmadığı gibi belediyelerimiz kaynak üretme konusunda da bir sorun yaşamamaktadır. Kaynakların verimli ve yerinde kullanılması durumunda çok daha büyük ve katma değer sağlayacak hizmetlere imza atılacağını düşünmekteyim.

Türkoğlu sizin için ne anlam ifade ediyor?

Türkoğlu Sevdalısı bir kardeşiniz olarak bu yola çıktım. Sadece Belediye Başkanının değil, çalışma arkadaşlarının ve diğer yönetici kadronun da aynı ruh ve aşk ile hareket etmesi durumunda İlçemizde kısa zamanda çok büyük işlere imza atılacağı kanaatindeyim. İlçemizde yaşayan her bir fert bizim için çok kıymetli. Hiç kimseyi ‘ötekileştirmeye ve dışlamaya’ hakkımız yok. İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın düsturu ile haklımıza hizmet edeceğiz. Seçilmemiz durumunda ‘Halka Hükmeden değil, Halka Hizmet Eden’ bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçim sürecinin İlçemize, Şehrimize ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, Belediye Başkan Aday Adayı müracaatında bulunan kardeşlerime de başarılar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum