Başkan Okay, Hayatını Kaybeden Personeli Mezarı Başında Andı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Kültür Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, deprem zararı gören tarihi yapıları inceledi. Restorasyon çalışmalarıyla ilçenin eski ihtişamına kavuşması hedefleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2024 14:39
Başkan Okay, Hayatını Kaybeden Personeli Mezarı Başında Andı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile birlikte depremde zarar gören tarihi yapıları inceledi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, Dulkadiroğlu ilçesindeki tarihi binalarda ciddi hasarlara neden oldu. Bu tarihi yapıların yeniden inşa edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dulkadiroğlu Belediyesi işbirliği içinde harekete geçti. Yerinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Ulu Cami'yi ziyaret etti. Yazgı, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alarak, Kahramanmaraş'ın tarihi yapılarının en kısa sürede eski ihtişamına kavuşturulacağını belirtti.

nsrt9626-002.jpg

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları söyledi: “Dulkadiroğlu ilçemiz, birçok tarihi yapıyı içinde barındırmaktadır. Bu tarihi eserler, depremlerde büyük zarar gördü. Kültür Bakanlığı, tarihi yapıların restore edilmesi için çalışma başlattı. Aynı zamanda biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, ilçemizdeki tarihi yapılarla ilgili çalışmalara başladık. Şu anda geniş kapsamlı bir restorasyon çalışması yürütmekteyiz. Bu projeler tamamlandığında Dulkadiroğlu ilçemiz, geçmişteki güzelliklerine kavuşacaktır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.