Başkan Güngör'den Açıklamalar: Kahramanmaraş'ta Kat Sayıları Netleşiyor, İşte Son Detaylar!

Kahramanmaraş'ta inşaat kuralları değişiyor! Mikro bölgeleme ile kat sınırları belirleniyor, şehir yeniden şekilleniyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Eylül 2023 17:30

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehirdeki inşaat düzenlemeleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olduklarını belirtti. Belediye Başkanları ile yapılan periyodik toplantılarla bu sürecin yönlendirildiğini ifade etti.

KARARLARIN SONUÇLARI NELER?

Bugün alınan kararlar doğrultusunda şu gelişmeler yaşanacak:

Onikişubat Bölgesinde Yapı Değişiklikleri: Sağlam zeminli bölgelerde, plana uygun olarak yerine göre kat sayısının azaltılması sağlanarak, yapılar inşa edilecek.

Azerbaycan Bulvarı ve Trabzon Caddesi: Bu bölgelerde Z+3 ve Z+4 katlar için kentsel tasarım projeleri hazırlanmış ve uygulanmaya başlanmıştır.

Boğaziçi, Sümbüllü ve Ağcalı Bölgesinde Zemin Etüdü: Bu bölgelerde zemin etüt çalışmaları devam ediyor, gelecekteki yapılaşma koşulları bu çalışmaların sonuçlarına göre belirlenecek.

Kahramanmaraş, bu değişikliklerle şehrin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehirdeki inşaat kurallarının değişeceğini ve mikro bölgeleme çalışmalarının sona yaklaşıldığını açıkladı.

KAT SAYILARI ARTIK SABİT

Başkan Güngör, meri imar planına göre 8 katlı olan binaların artık aynı kat sınırlarıyla inşa edileceğini ve 18 kata kadar çıkabilen binaların artık daha düşük kat sayılarına sahip olacağını belirtti.

KÜÇÜK SANAYİ VE KONUT DIŞI ALANLARDA DEĞİŞİKLİK

Küçük sanayi sitesi, köy garajı, toptancılar sitesi gibi konut dışı alanlarda, kat sınırlarının 4 kata kadar indirileceğini söyleyen Başkan Güngör, bu bölgelerde 4 katı aşan binalara izin verilmeyeceğini ifade etti.

AFŞİN VE PAZARCIK'TA KAT SAYILARI BELLİ OLDU

Afşin ve Pazarcık ilçelerinde mikro bölgeleme sonuçlarına göre 5 kattan fazla bina inşaatına izin verilmeyeceğini açıklayan Başkan Güngör, bu bölgelerdeki yapılaşma kurallarını netleştirdi.

kahramanmarasta-yapilasma-kurallari-degisiyor-iste-son-detaylar.jpg

AZERBAYCAN VE TRABZON BULVARLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Azerbaycan Bulvarı ve Trabzon Bulvarı gibi bölgelerde yapılan mikro bölgeleme çalışmalarının sonucunda, zemin + 3 ve zemin + 4 binaların yapılmasına izin verildiğini belirten Başkan Güngör, bu bölgelerin çevre ve şehircilik planlarına uygun hale getirileceğini söyledi.

DİĞER BÖLGELERDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Boğaziçi, Sümbüllü, Ağcalı bölgelerindeki mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Güngör, bu bölgelerdeki yapılaşma koşullarının ilerleyen süreçte belirleneceğini ifade etti.

DEPREM ÖNCESİ HAKLAR KORUNACAK

Başkan Güngör, deprem sonrası ağır hasar alan şehir merkezlerindeki işyeri ve daire sahiplerinin haklarının korunacağını ve yapılan planlamaların esas alınacağını vurguladı. Buna göre, hak sahiplerine değişik teklifler sunulacak.

YERİNDE DÖNÜŞÜM VE KONUT PROJELERİ

Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm projeleriyle ilgili 82 bin kalıcı konut ve 30 bin köy evi yapılacağını belirten Başkan Güngör, bu projeler için 35 binin üzerinde müracaat olduğunu ifade etti. Bu süreçte hak sahiplerinin de haklarının korunacağını ve imar planlarının bu haklara uygun şekilde yapılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın, bu yeni inşaat ve yapılaşma düzenlemeleriyle daha güzel bir şehir haline gelmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.