Bakan Işıkhan Duyurdu: Deprem Bölgesindeki O Uygulama 30 Nisan'a Kadar Uzatıldı

Deprem bölgesindeki sağlık hizmetlerine erişim uygulamalarının süresi 30 Nisan 2024'e uzatıldı. Bakan Işıkhan, detayları paylaştı: Muayene, ilaç ve malzeme ücretleri kaldırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 19:58
Bakan Işıkhan Duyurdu: Deprem Bölgesindeki O Uygulama 30 Nisan'a Kadar Uzatıldı

Deprem bölgesindeki sağlık hizmetlerine ilişkin uygulamaların süresi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar için 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, 6 Şubat depremlerinin etkilediği vatandaşların yaşadıkları zorlukları hafifletmek ve hayatlarını daha konforlu hale getirmek için ellerinden geleni yapma kararlılıklarını vurguladı.

deprem-bolgesindeki-sagliga-erisim-uygulamalarinin-suresi-30-nisan-2024e-uzatildi.jpeg

Açıklamasında, "Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için sağlık hizmetlerine erişimde yapılan uygulamaların süresi 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, kurumla sözleşmeli sağlık sunucularına başvurulması ve doğal afet provizyonu alınması durumunda, Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi, tıbbi malzeme, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı alınmayacaktır. Ayrıca, kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularında (eczaneler/merkezler) zorunlu statik IP uygulaması kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.