Babacan: Gidecek olan hekimler değil, kendisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2022 08:52
Babacan: Gidecek olan hekimler değil, kendisi

Partisinin kuruluşunun ikinci yıl dönümünü kutlayan Babacan’ın gündeminde Erdoğan’ın sözleri vardı. Babacan şu ifadeleri kullandı:

‘9 MART 2020 GÜNÜ DÖNÜM NOKTASIDIR’

“DEVA Partisi’nin kuruluşu herhangi bir olay değildir. 9 Mart 2020 günü, önümüzdeki on yılların takvim yapraklarına Türkiye’nin dönüm noktası olarak geçecektir. Çünkü DEVA Partisi’nin kuruluşu; krizlere ‘yeter artık’ diyerek ‘istikrarlı günlere’ kavuşmak isteyen kadroların harekete geçişidir. DEVA Partisi; kayırmacılığa karşı hakkaniyetin sesidir. DEVA Partisi; Türkiye’nin gece yarısı karanlığında, keyfi kararlarla, bir çadır devleti gibi yönetilmesini, içine sindiremeyenlerin hareketidir. Bizim davamız adalet davasıdır.”

‘ÜYE SAYIMIZI BİR YILDA 5’E KATLADIK’

“DEVA Partisi’nin üye sayısını bir yılda 5’e katlayarak, tarihi bir başarının altına imzamızı attık. Birinci yaşımızda 25 bin olan üye sayımızı, ikinci yaşımızı doldurduğumuz bugün 131 bine yükselttik. Altı ayrı alanda eylem planlarımızı açıkladık. Şairin dediği gibi, ‘içimizde bir iş görmenin saadetiyle’ ilerliyoruz. Kadrolar hazır, çözümler hazır, bu pazar seçim olsa DEVA hazır.”

‘SAYIN BAHÇELİ, HANGİ SORUNU NASIL ÇÖZECEĞİNİZİ ANLATIN’

“Krizlerin ortağı Bahçeli, grup toplantısına giderken arabasının camından afişimizi okumuş. ‘Pazar günü seçim yok’ demiş. Hızlı geçerken anlamadı mı, Türkçe sorunu mu var onu anlamadık ama ‘Önümüzdeki pazar günü seçim yapılacak’ demedik. Seçim yapılsa hazırız diyoruz. Tabii dikkatini çeken kelime muhtemelen ‘seçim’. Çünkü siyasetle tek ilgisi seçim günleri… Erken seçim çağrısında bulunup ondan sonra kayboluyor. Sayın Bahçeli; Türkiye’nin hangi sorununu nasıl çözeceğinizi çıkın anlatın. Ama hamaset, küfür, hakaret, aşağılama, boş laf kullanmadan, temiz bir dille anlatın.”

BABACAN’DAN ERDOĞAN’A ART ARDA YANITLAR

“Dikkat edin, her defasında sayısı sınırlı bir toplum kesimini hedef alıyor. 84 milyon vatandaşı, sayısı sınırlı olan gruba karşı kışkırtıyor. Neymiş? Doktorlar özel sektöre geçmek istiyormuş. Özel sektörü bırakın. Bu ülkenin doktorları mümkünse başka bir ülkede çalışmak istiyorlar. Kendilerine ve mesleklerine saygı duyan hükûmetlerin olduğu ülkelere gitmek istiyorlar. ‘Giderlerse gitsinler’ diyor. Düşün şu doktorların yakasından. Bu ülkede ‘sağlıkta şiddet’ diye bir sorun varsa, bunun en önemli sebeplerinden birisi Sayın Erdoğan’ın sürekli doktorlarımızı ve hekimlik mesleğini küçümseyen tutumudur.”

‘HEKİMLERE DÖNÜP BİR TEŞEKKÜR ET’

“Biz, hekimlerimizi ve tüm sağlık çalışanlarımızı, onurlu bir hayat için verdikleri bu mücadelede, sonuna kadar destekliyoruz. Uzun nöbetlerle, ağır çalışma koşullarıyla sistemin tüm yükünün sağlık çalışanlarımızın omuzlarında olduğunu biliyoruz. Dönüp bir teşekkür et. Bu insanlar pandemi döneminde gece gündüz demedi. Kendi canını, ailesinin, küçük çocuğunun sağlığını riske atarak hayat kurtarmak için mücadele etti.”

‘CUMHURBAŞKANI’NA İNSANLARIN ÇOCUĞUYLA VAKİT GEÇİRECEK ZAMANI OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLATIYORUZ’

“Doktorlar dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımızın, maddi ve manevi kaygılar hissetmeden yaşama hakkı vardır. Sene olmuş 2022. Biz, ülkenin Cumhurbaşkanı’na, insanların hayat pahalılığı karşısında ezilmeden yaşaması, işinden zevk alarak çalışması, çoluğuyla çocuğuyla vakit geçirecek zamanın da olması gerektiğini anlatıyoruz. Gidecek olan hekimler değil, kendisi.”

’28 ŞUBATÇIYI SAĞINDA SOLUNDA TAŞIYAN SENSİN’

“28 Şubat ittifakı diye bir şey uydurdu. Sağına Bahçeli’yi, soluna Perinçek’i alan sensin. 28 Şubatçıyı sağında solunda taşıyan sensin. Hatta ‘Bu ittifakın rotasını biz çiziyoruz’ diyorlar. AK Parti yanına Bahçeli’yi almasa iktidar olabiliyor mu? Koalisyona laf ediyor, kendisi koalisyonla idare ediyor. Sadece algı yönetimi.”

‘ÜLKEYİ BATIRMA PROJESİNİ BÜYÜTMÜŞ’

“‘Kur korumalı mevduat hesaplarında 550 milyar liraya ulaştık’ diyor. Aferin, bu ülkeyi batırma projesini büyütmüş… Kur korumalı mevduat hesabı diye davul zurna çala çala getirdikleri sistem. Yüzde 6’lık kur artışı sebebiyle mevduat sahiplerine ödenecek para 33 milyar. Bu ülkenin bütün tarımına verilecek desteğin tamamı 29 milyar. Niye az sayıda mevduat sahibini koruyorsunuz da çiftçimizi koruyamıyorsunuz?”

‘KENDİ MİLLETVEKİLLERİ ‘NE ZAMAN BÜYÜDÜK’ DİYE BAKIYOR’

“‘Ekonomimiz yüzde 11 büyüdü’ diyor fakat gruptan fazla alkış yok. Kendi milletvekilleri ‘Ne zaman büyüdük’ diye bakıyor. Kendi açıkladıklarına kendileri inanmıyor. Yüzde 100-150 enflasyonun üzerinde refahı artan kaç kişi var? Beştepe ve etrafındakilerin şahsi ekonomisi büyümüş olabilir, vatandaşımızın ekonomisi küçüldü. Asgari ücretin satın alma gücü ortada.”

‘EN BÜYÜK ALTYAPI PROJELERİNİ ÇOK DAHA UCUZA MÂL EDERİZ’

“‘Büyük projelere son verecekler’ demiş. Hiç merak etmeyin. Biz Türkiye’nin layık olduğu en büyük altyapı projelerini yaparız. Üstelik sizden de çok daha ucuza mâl ederiz. Milyar dolarlık projeleri iki üç kişiden telefonla davetle yapmayız. Bunu siz yaparsınız. Büyük proje güçlü ekonomiyle olur.”

‘KAPI KAPI SWAP DİLENİYOR’

“‘Bunlar ülkeyi IMF’ye teslim edecekler’ diyor. Ya IMF’ye son taksiti ben ödedim. O sürecin zorluğunu yaşayan kadroyuz. Siz ne yapıyorsunuz? 4.5 milyar dolar için gidip 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün arkasında olduğunu iddia ettiğiniz Birleşik Arap Emirlikleri ile sarmaş dolaş olmuyor musunuz? ‘Bunlar IMF ile iş yapacak’ diyen kendisi gidip 3 milyar dolar oradan, 5 milyar dolar oradan para toplamaya çalışmıyor mu? Kapı kapı SWAP dileniyor.”

‘VATANDAŞ SİZİN FİYATLARI İNDİREMEYECEĞİNİZİ BİLİYOR’

“Çıkmış hâlâ stokçularla kavga ediyor. Her gün enflasyonun suçlusunu arıyor. Aynaya baksa yetecek. Sayın Erdoğan, eğri oturup doğru konuşalım. Farkında olmayabilirsiniz ama vatandaşlarımız bu kadar pahalanmış ürünleri almaya meraklı değil. Sadece daha fazla zam geleceğinden korktukları için kuyruklar oluşturuyorlar. Bugün raflarda var, yarın bulamazsam diye endişe ettikleri için sırada bekliyorlar. Cebinde parası olmayan, kuyrukta bekleyenlere imreniyor. Vatandaş sizin fiyatları indiremeyeceğinizi biliyor. Güvenini kaybettiğiniz insanlar seçimlerde, sizi müsait bir yerde indirecekler.”

‘TEK ADAM REJİMLERİ; İSTİKRARSIZLIK VE YOKSULLUK ANLAMINA GELİR’

“Putin’i kendine rol model olarak alan Sayın Erdoğan’ı gözledik. Bugün geldiğimiz noktada Putin, iktidarın bir kişinin elinde toplanmasının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığının bir örneği oldu. İstihbarat biriminin başındaki kişiyi kendi istediğini söyletene kadar yerin dibine batırdı. Tek adam rejimlerinin, istikrarsızlık ve yoksulluk anlamına geldiği bir kez daha gözler önüne sermiş durumdayız. Sözüm ona güçlü liderlerin, kendi ülkesine, halkına ve dünyaya ne büyük bedeller ödettiğini çok net, canlı olarak gördük, görüyoruz. İşte o yüzden biz bu sisteme format atacağız. Bu sistemi silip, özgür ve demokratik bir hukuk devleti kuracağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.