ASKO Holding, Hy-Brid Lifts ile Güç Birliği Yapıyor: İş Dünyasında Büyük Adım!

ASKO Holding, kökenlerini Konukoğlu ailesinin yüzlerce yıllık ticaret ve sanayi geleneğinden alan bir şirkettir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2023 16:07
ASKO Holding, Hy-Brid Lifts ile Güç Birliği Yapıyor: İş Dünyasında Büyük Adım!

ASKO Holding, ABD'li Hy-Brid Lifts'in çoğunluk hisselerini alarak global pazarda büyümeyi hedefliyor, Türkiye'nin ihracat hamlesini destekliyor.

Bu köklü firma, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli personel yükseltici platform ve ekipmanları üreticisi Hy-Brid Lifts'in çoğunluk hisselerini satın alarak stratejik bir yatırım gerçekleştirdi.

ASKO, GLOBAL İŞ VE TARIM MAKİNALARI SEKTÖRÜNDE BÜYÜME HEDEFLİYOR

ASKO Holding, bu yatırımıyla iş ve tarım makineleri sektöründe küresel bir marka olma hedefini güçlendirdi. Hy-Brid Lifts ile yapılan stratejik işbirliği, ASKO'nun yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünlerini daha geniş bir pazarla buluşturma konusunda önemli bir adım olarak kayda geçti. ASKO, Gaziantep, Sakarya, Bursa ve İzmir gibi illerde toplamda 700 bin metrekareyi aşan bir üretim alanına sahipken, ABD'de bir üretim tesisi daha eklemiş oldu.

ASKO HOLDİNG, ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDE FAALİYET GÖSTEREN BİR KURULUŞ

ASKO Holding, tarım makinaları sektöründe BAŞAK Traktör ve BAŞAK Agri, iş makinaları sektöründe MST İş Makinaları, ELS Lift, Mastaş, enerji sektöründe Starkgen ve GES, teknoloji sektöründe ise Robutel gibi markalarla hizmet veren bir kuruluştur. ASKO aynı zamanda, personel yükseltici platformlar üreten ELS Lift'in sahibi olup, iş makinaları ve teleskobik yükleyici ataşmanları üreten MST İş Makinaları'nın da sahibidir.

asko-holding-hy-brid-lifts-ile-guc-birligi-yapiyor-is-dunyasinda-buyuk-adim.jpg

STRATEJİK ORTAKLIK, HY-BRİD LİFTS'İN BÜYÜMESİNİ HIZLANDIRACAK

Bu stratejik ortaklık, Hy-Brid Lifts'in ürün yelpazesini genişletecek ve işletme sermayesi sağlayarak tüm alanlarda hızlı büyümeyi destekleyecek. ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, bu birleşmeyle ilgili olarak, "Hy-Brid Lifts'i ve yetenekli çalışanlarını ASKO ailesine dahil etmekten çok heyecanlıyız. Hy-Brid Lifts'in yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünler üretme geçmişi ve kurumsal bayi ağı, bu yatırımın ASKO'nun küresel pazarlara daha fazla açılma ve ABD'de genişleme stratejisine uygun olduğunu gösteriyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN İHRACAT HAMLESİ VE AR-GE ÇALIŞMALARI

Sami Konukoğlu, bu girişimin özellikle Türkiye'den yapılacak ihracat hamlesini güçlendireceğine dikkat çekti ve "ASKO çatısı altında dünya pazarlarına yeni ürünler sunarken, buradan öğrendiklerimizle Ar-Ge, satış ve servis ağlarımızı da mükemmelleştiriyoruz" şeklinde konuştu. Bu yatırımın, ASKO'nun uluslararası arenada büyüme ve gelişme hedeflerini desteklemesi beklenmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.