Shell'den Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da 20 Destek Merkezi!

Shell Türkiye, deprem bölgelerinde çocuklar, kadınlar ve gençler için 20 destek merkezi kurarak topluma destek oluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2023 15:12
Shell'den Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da 20  Destek Merkezi!

Shell Türkiye, deprem bölgelerindeki desteklerini sürdürerek çocuklar, kadınlar ve gençlere yönelik 20 farklı noktada eğitim, sosyal ve psikolojik destek merkezleri kuruyor. İşte bu önemli girişimin detayları:

SHELL TÜRKİYE'NİN DEPREM BÖLGELERİNE DESTEKLERİ

Shell Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak 20 farklı noktada destek merkezleri kuruyor.

shellden-kahramanmaras-hatay-adiyaman-ve-malatyada-20-destek-merkezi.jpg

SHELL ÖĞRENİM BİRİMİ

Aşağı Ekinci Mahallesi'nde bulunan Katar 2 Konteyner Kenti'nde kurulan Shell Öğrenim Birimi, depremzedelerin çocukları için açıldı.

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, afet bölgelerine ilk olarak akaryakıt desteği sağladıklarını belirterek, 30 bin sünger yatak ve 175 bin litre el dezenfektanı gibi önemli ihtiyaçları da deprem bölgelerine gönderdiklerini açıkladı.

Erdem, depremden en çok etkilenen kesimlerin çocuklar, kadınlar ve gençler olduğunu vurgulayarak, bu nedenle sivil toplum kuruluşları ile sosyal ve psikolojik destek merkezleri kurmaya karar verdiklerini ve hedeflerinin en az 100 bin kişiye ulaşmak olduğunu belirtti.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile işbirliği yapılan Shell Öğrenim Birimi, çocukların gönüllüler ve TEGV çalışanlarının kontrolünde faydalı işler yapmasını sağlayacak bir merkezdir.

Shell, toplumun sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunma hedefiyle çalıştığını belirtiyor ve afet bölgesinde toplumu güvenli ve umut dolu bir geleceğe taşıma amacı güdüyor.

DİĞER DESTEK MERKEZLERİ

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'ta kurulan öğrenim birimlerinden 8'inin aktif hale getirildiğini açıkladı. Bu birimlerde çocuklar tasarım beceri atölyelerinde teknolojik ve sanatsal beceriler kazanacaklar, drama etkinlikleri yapacaklar ve dersler alabilecekler.

Shell Türkiye, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) işbirliğiyle İzmir Konteyner Kenti'nde "Shell Mor Yerleşke" sosyal ve psikolojik destek merkezini açtı. Bu merkez, gençlerin, engellilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların güvenli alanlar içerisinde bulunmalarını sağlayacak.

Hatay Belen'deki Basketbol Köyü Konteyner Kent'te Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle kurulan Shell Destek Merkezi, çocuklar ve gençler için tasarlanmıştır. Bu merkezde gençler, çocuklar, kadınlar ve konteyner kentte yaşayan herkes faydalanabilecek.

Shell Türkiye, deprem bölgelerindeki ihtiyaçları karşılamak ve topluma destek sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak çeşitli destek merkezleri kurarak önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.