Arınç’tan Ak Partilileri kızdıran açıklama!

TBMM Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç Habertürk canlı yayınında sunucu Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Canlı yayında Arınç’ın kullandığı ifadeler Türkiye gündemine oturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2020 10:04
Arınç’tan Ak Partilileri kızdıran açıklama!

TBMM Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç Habertürk canlı yayınında sunucu Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Canlı yayında Arınç’ın kullandığı ifadeler Türkiye gündemine oturdu. Bülent Arınç hangi konularda aykırı açıklamalar yaptı?

Ak Parti’nin en ağır toplarından biri olarak kabul edilen Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı darbe ile değil, seçimle indireceğim diyen ABD Başkan Adayı Biden’e oy vereceğini ve iki şer arasında ehven-i şer’i tercih edeceğini ifade etti. Bu açıklaması Ak Partililer arasında da şok etkisi oluşturdu.

bulent-arinc-haber-biden.jpg

A101’DE ÇALIŞAN HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNU, HUKUKÇU DEĞİLDİR

Ak Partili Arınç’ın bir diğer tartışmalı açıklaması ise hukuk fakültesi mezunlarına yönelikti. Arınç’a göre hukuk fakültesini bitirip mezun olmak hukukçu olmak için yeterli değil. İşte hukuk öğrencileri de dahil birçok kesimin tepkisini çeken o açıklaması: 

“Geçenlerde on paralık bir adam, doçent unvanı taşıyor, ‘Bülent Arınç hukuk fakültesi mezunudur’ diyor. Hukuk fakültesi mezunu olmak hukukçu olmak değildir. Hukuk fakültesi mezunu olan adam dönercilik yapabilir. Hukukçu olmak hukuk nosyonunu taşımaktır, yargıyı bilmek, içtihatları okumak demektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.