Afşin'de Sumak Fidanları Toprakla Buluştu

Yayınlanma:
Afşin'de Sumak  Fidanları Toprakla Buluştu
Editör

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde kurulan Sumak Derneği (SUMAK DER), yöreye değer katacak önemli bir projeye imza attı. Dernek tarafından oluşturulan sumak bahçesinde ilk fidanlar toprakla buluştu.

Sütçü İmam Üniversitesi akademisyenlerinin gözetiminde yürütülen uygulama bahçesinde özellikle kadın çalışanların yoğunluğu dikkat çekti. Bu durum, kırsal kalkınma ve kadın istihdamı açısından da projeye ayrı bir anlam kazandırdı.

Projeye destek veren isimlerden biri de KSÜ Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Sütyemez oldu. Kendi elleriyle sumak fidanı diken Prof. Dr. Sütyemez, bu anı fotoğrafla ölümsüzleştirdi.492649841-1230045029125450-6499875926026759451-n.jpg

Sağlık açısından oldukça faydalı özelliklere sahip olan sumak, bu girişim sayesinde artık yalnızca dağlardan toplanmayacak; düzenli üretimle hem ekonomiye hem de bölgeye katkı sağlayacak.

Bu değerli çalışması nedeniyle Sumak Derneği’ni gönülden tebrik ediyoruz.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.