697 Gönüllü, Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anmak İçin Zorlu Tırmanışa Çıktı!

Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 15. yılında Muhsin Dağı'nda anıldı! 30 ilden 697 gönüllü, Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği yere tırmanarak onu andı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2024 13:44
697 Gönüllü, Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anmak İçin Zorlu Tırmanışa Çıktı!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının 15. yılında, anma töreni düzenlendi.

ANDA Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen törene 30 ilden 697 gönüllü katıldı. Zorlu arazi şartlarına rağmen 2 bin 100 rakımlı Muhsin Dağı'na tırmanan gönüllüler, ellerinde Türk bayrakları ve Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarıyla helikopterin düştüğü bölgeye ulaştı.

Burada saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Yazıcıoğlu ve arkadaşları için dua edildi.

Dernek Başkanı Okan Tosun, "15 yıl önce şahadete uğurladığımız Muhsin Yazıcıoğlu'nu anmak için her sene olduğu gibi bu sene de 30 ilden gelen 697 arkadaşımızla beraber saygı yürüyüşü yaptık. Onu unutturmamak ve bir sonraki nesillere onun fikirlerini aktarmak için buradayız." dedi.

Gönüllülerden duygusal anlar

Törene katılan gönüllüler, Yazıcıoğlu'nun vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdi. Yazıcıoğlu'nun fikirlerini ve ilkelerini yaşatmaya devam edeceklerini söylediler.

Tören, Yazıcıoğlu için yapılan dua ile sona erdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.