Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı Kahramanmaraş Depremlerinin Ardından Yeniden Faaliyete Geçecek!

Enerji Bakanı Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın Kahramanmaraş depremleri sonrası onarıldığını, hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2023 11:14
Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı Kahramanmaraş Depremlerinin Ardından Yeniden Faaliyete Geçecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle zarar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bu hafta içinde faaliyete geçirileceğini duyurdu. Bayraktar, Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı'nın açılış oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye'nin petrol ve doğal gaz konusundaki güvenilirliğine vurgu yaptı. Bugün itibarıyla Türkiye'nin boğazlarından günlük 2 milyon varil petrol geçtiğini belirten Bakan Bayraktar, 45 yıldır aktif olan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın da günlük 500 bin varil petrol kapasitesine sahip olduğunu açıkladı.

enerji-bakani-bayraktar-irak-turkiye-petrol-boru-hattinin-hafta-icinde-faaliyete-gececegini-acikladi.jpg

Depremler ve sel gibi felaketler nedeniyle bakıma alınan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın operasyona hazır hale getirildiğini ifade eden Bayraktar, hat faaliyete geçtikten sonra küresel petrol piyasalarına 500 bin varil petrol tedarik edilebileceğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) aracılığıyla Avrupa'ya önemli miktarda gaz sevk ettiğini belirten Bakan Bayraktar, ülkenin enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediğini ve petrol, gaz ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara odaklandığını ifade etti. Bayraktar, aynı zamanda karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla nükleer enerji yatırımlarını da önemli bir araç olarak gördüklerini vurguladı.

Bakan Bayraktar'ın Abu Dabi'deki forum kapsamında, Birleşik Arap Emirlikleri hükümet yetkilileri ve dünyanın önde gelen enerji şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle görüşmeler yapması bekleniyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.