Altın Yatırımcılarına Özel: Maliye Bakanlığından Şaşırtıcı Düzenlemeler!

Maliye Bakanlığı, altın yatırımcılarına yeni düzenlemeler getiriyor! Altın sektöründe yapılan kısıtlamalar ve ithalat düzenlemeleri sektörü olumsuz etkiliyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2023 18:48
Altın Yatırımcılarına Özel: Maliye Bakanlığından Şaşırtıcı Düzenlemeler!

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalar altın yatırımcılarını tedirgin ediyor. Altın sektöründe yapılan önemli düzenlemeler, sektörde faaliyet gösterenleri olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Detaylar haberimizde...

Ülkemizdeki en büyük sektörlerden biri olan altın, yeni bir döneme giriyor. Maliye Bakanı tarafından duyurulan altın ithalatıyla ilgili haber, bu sektörde faaliyet gösterenleri derinden etkileyecek gibi duruyor. Ülkemizdeki cari açığın büyük bir bölümünü oluşturan saf altın ithalatı, Ağustos ayı verilerine göre 2023 yılında toplamda 22 milyar 776 milyon liraya ulaştı.

altin-ticaretinde-yepyeni-kurallar-maliye-bakanligindan-flas-kararlar.jpg

İstanbul Borsası tarafından yapılan açıklamaya göre, "Altın İthalatı ile İlgili Yapılan Düzenleme" adı altında sektörü dengelemek amacıyla bazı kısıtlamalar getirildi. Maliye Bakanlığı'nın ikinci bir kararı alınana kadar üyeler arasında kotalar uygulanacak.

Geçmiş aylarda alınan kararlarla gram altın üretimini sınırlayan Maliye Bakanlığı, bu uygulamanın altın üretim maliyetlerinde artışa neden olduğunu ve piyasa fiyatlarında önemli farklar oluşturduğunu belirtti.

Kısıtlamaların ardından uluslararası arenada konuşan altın sektörü temsilcileri, bu kararın zincir altın ithalatını ve mücevher sektöründe kullanılan parçaların ithalatını daha da zorlaştıracağına ve Avrupa'da kota ve ek vergi olmayan tamamlanmış ürünlerin ithalatının artabileceği endişesini dile getirdi. İlgili sektör temsilcileri, "Mücevher sektöründe üretim yapanlar bu karardan olumsuz etkilenebilir. Avrupa'da ise ithalatın önü açılabilir ve bu da yerel üretimi ciddi şekilde etkileyebilir" şeklinde yorum yaptı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.