İnternet Dolandırıcılığına Darbe: Kahramanmaraş Dahil 12 İlde 43 Sahtekar Gözaltında!

Kocaeli merkezli siber dolandırıcılık operasyonunda Kahramanmaraş dahil 12 ilde 43 kişi, sahte ilanlarla internet dolandırıcılığı suçundan gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2024 13:13

Kocaeli merkezli siber dolandırıcılık operasyonu kapsamında, 12 ilde düzenlenen bir operasyonda 43 kişi gözaltına alındı. İnternet üzerinden sahte ilanlar vererek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şüpheliler, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince e-ticaret ve ilan platformlarına konteyner, elektrikli araba, kabinli motor ve evcil hayvan gibi değerli ürünleri içeren sahte satılık ilanlarla dolandırıcılık faaliyetinde bulunuyorlardı.

Yapılan açıklamaya göre, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 43 şüpheli yakalandı ve 25 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine göre, şüpheliler müştekilerle açık hatlar üzerinden sürekli iletişim kurarak piyasa fiyatından daha uygun anlaşılan ürünler için kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle ücret alarak dolandırıcılık yapıyorlardı.

Operasyon sonuçlarına göre, dolandırılan kişiler arasında 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bir afetzedeyi de içeren 30 kişi bulunmaktaydı. Ayrıca, şüphelilerin hesaplarına kısa sürede 7 milyon 369 bin 713 lira para giriş çıkışı yapıldığı tespit edildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.