Gaziantep ve Kahramanmaraş Var: Avrupa Lideri Olarak 7,2 Milyar Dolarlık İhracat!

Tekstil sektörü, 9 ayda 7,2 milyar dolarlık ihracatla parladı! Avrupa'da lider, doğal afetlere rağmen güçlü büyüme hedefiyle ilerliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2023 16:39
Gaziantep ve Kahramanmaraş Var: Avrupa Lideri Olarak 7,2 Milyar Dolarlık İhracat!

Türkiye'nin tekstil sektörü, bu yılın ilk dokuz ayında 7,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Türk tekstil firmaları, 200 farklı ülke ve serbest bölgeye 1,7 milyon ton ürün satarak bu geliri elde etti.

Bu dönemde sektör ihracatçıları, 1 milyon 685 bin 606 ton ürün karşılığında 7 milyar 156 milyon 791 bin dolar gelir sağladı. Bu başarıda en büyük payı Avrupa Birliği ülkeleri aldı; sektör, 2 milyar 683 milyon 246 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İtalya, 591 milyon 502 bin dolarla Türk tekstil ürünlerinde liderliği sürdürdü.

"Kahramanmaraş merkezli depremlerde birçok il zarar gördü. Bunların içerisinde tekstil sektöründe ilk sıralarda yer alan Gaziantep ve Kahramanmaraş da var. Bu illerdeki tekstil yatırımları zarar gördü ve etkilendi. Bu durum sektör ihracatına yansıdı ama olumsuz etkileri yavaş yavaş gidiyor. Sektörümüzün yılın 9 ayındaki ihracatı 7 milyarın üzerinde. Bu yaşananlara rağmen her türlü engel ve zorluk karşısında yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında sektörel alım ve ticaret heyetleri, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüme uyum, tasarım yarışmaları, eğitimlerle sektörümüzün başarısını sürdürürken 2023 yılı ihracat hedeflerimiz kapsamında üreterek ve ihraç ederek üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."

tekstil-sektorunun-9-aylik-ihracati-7-milyar-dolari-asti.jpg

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, tekstil sektörünün tarih boyunca önemli bir rol oynadığını ve Türk ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, doğal afetlerin sektörü olumsuz etkilediğini ancak sektör temsilcilerinin bu zorluklar karşısında pes etmeden çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Kileci, gelecekte de sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm ve tasarım alanlarında yapılan yatırımlarla sektörlerinin başarısını artırarak Cumhuriyetin 100. yılında da ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.