150 Bin TL Faizsiz Kredi Fırsatı: Kahramanmaraş'ta Evlenenlere ve İş Kurmak İsteyenlere Özel!

Kahramanmaraş'ta yeni evlenenlere ve iş kurmak isteyen gençlere 150 bin TL faizsiz kredi! AK Parti'nin destek projesi hayata geçiyor. Detaylar için takipte kalın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2023 16:24
150 Bin TL Faizsiz Kredi Fırsatı: Kahramanmaraş'ta Evlenenlere ve İş Kurmak İsteyenlere Özel!

Pilot il olarak seçilen Kahramanmaraş'ta evlenmek veya iş kurmak isteyen gençlere yönelik AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan yeni bir destek projesi hayata geçirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre içinde Meclis gündemine taşıyacağı Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması için çalışmalara başlandı. Bu proje kapsamında, 'Aile ve Gençlik Fonu' adı altında bir yapı oluşturulacak ve yeni evlenenlere ve iş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi verileceği duyuruldu.

Yapılan çalışmalara göre, Fon'un yönetiminde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın temsilcileri yer alacak.

yeni-evliler-ve-girisimciler-icin-ozel-firsat-kahramanmarasta-150-bin-tl-faizsiz-kredi.webp

Kredi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak ve başvuru şartları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Kredi tutarı bu yıl için 150 bin lira olacak, ancak her yıl artış gösterecek. Kredi, 2 yıl ödemesiz dönemle ve 5 yıl vadeli olarak faizsiz verilecek.

Fon'un kaynakları, petrol ve doğalgaz gelirlerinden alınacak payın yanı sıra Maden Kanunu gereği madencilik faaliyetlerinden alınan devlet katkı payından sağlanacak. Uygulama ilk etapta depremin en çok etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya ile bazı ilçelerde pilot olarak başlatılacak. Daha sonra depremin etkilediği diğer iller de kapsama alınacak ve proje Türkiye genelinde uygulanacak.

AK Parti'nin Fon'un kuruluşuna ilişkin taslak çalışmalarının önümüzdeki hafta tamamlanarak Meclis'e sunulması planlanıyor. Bu destek projesiyle gençlerin evlenme ve iş kurma süreçlerine destek olunması hedefleniyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.