Çevre Kahramanları: Türkiye'de Sıfır Atık Projesiyle 45,5 Milyon Ton Çöp Geri Dönüştürüldü!

Türkiye Çevre Bakanı Özhaseki, Sıfır Atık Projesi kapsamında 45,5 milyon ton çöpü doğaya zarar vermeden geri dönüştürdüklerini açıkladı. Atık üretmeyen bir yaşam modelini benimsiyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Kasım 2023 11:38
Çevre Kahramanları: Türkiye'de Sıfır Atık Projesiyle 45,5 Milyon Ton Çöp Geri Dönüştürüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Dünya Şehirler Günü" programında yaptığı konuşmada, Sıfır Atık Projesi'nin başarısını ve çevre konularındaki önemleri vurguladı. Özhaseki, projenin başlangıcından bu yana 45,5 milyon ton çöpü ayrıştırdıklarını ve bu sayede doğaya zarar vermeden geri dönüştürdüklerini belirtti. Ayrıca, sadece bu ayrıştırdıkları atıklardan elde ettikleri gelirin 4 milyar dolar olduğunu açıkladı. Özhaseki, Sıfır Atık Projesi'nin Türkiye için önemli bir marka haline geldiğini ve projenin liderliğini üstlenen Emine Erdoğan'a teşekkür etti.

Ayrıca, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede gösterdiği çabaları da vurgulayan Özhaseki, Paris İklim Anlaşması'na taraf olduklarını ve İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı'nı titizlikle takip ettiklerini söyledi. Özhaseki, ayrıca Türkiye'deki millet bahçelerinin alanını artırarak yeşil alanları çoğaltmayı hedeflediklerini ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Son olarak, Özhaseki, atık üretmeyen bir yaşam modelini benimseyerek çevreyi korumanın önemine değindi ve yerel yönetimlerin sürdürülebilir kalkınma amaçlarına hızla hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Programda ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de çevre konularındaki çalışmalarını ve projelerini paylaştılar. Programda ayrıca küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan Sıfır Atık Projesi tanıtım filmi de izlendi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.