Detaylar Belli Oldu! Yeni Kahramanmaraş’ın Temelleri Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, yeni Kahramanmaraş vizyonunu ve projelerini devletin güçlü desteğiyle hayata geçirdiklerini ve bunu kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2023 18:08
Detaylar Belli Oldu! Yeni Kahramanmaraş’ın Temelleri Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Devletimizin güçlü desteği ile yeni Kahramanmaraş vizyonu ve iddiasını yeni projelerle hayata geçirmeye başladık ve bunu kararlılıkla sürdüreceğiz.

Yeni Kahramanmaraş, konutuyla, sanayisi ve ticaretiyle, altyapısıyla; sosyal, kültürel, spor, sağlık, eğitim, park ve yeşil alanlarıyla daha güçlü, daha yaşanabilir ve daha güzel bir şehir olma amacındadır" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte 'Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans yöntemiyle katılım sağladı. Programa TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, rektörler, ilçe belediye başkanları, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek gibi önemli isimler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası hızla harekete geçildiğini belirterek, "325 konteyner kentte 178 bin 350 konteynerin kurulumu yapıldı.

İnşallah 15 Ağustos'a kadar tesislerde ve çadırlarda kalan az sayıdaki vatandaşımızı konteynerlere yerleştirmiş olacağız.

temel-atma-3.jpg

İlk bir sene içinde 319 bin konutu inşa edip hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Bölgede şimdiye kadar yaklaşık 180 bin konutun ihalesi gerçekleştirildi.

Zemin etütleri yapılmış rezerv alanlarda inşaatlar hızla yükseliyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yerinde dönüşüm projesinin deprem sonrası bölgede büyük ilgi gördüğünü ve bu sayede ekonomik canlanma, yeni istihdam alanları ve mahalle kültürünün canlandığını vurguladı.

Depremin yıktığı şehirlerin daha görkemli, dayanıklı ve ferah bir şekilde inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem sonrası hızla yardım çalışmalarına başlandığını ve 320 bin aileye kira yardımı yapıldığını ifade etti.

Yerinde dönüşüm projelerine büyük ilgi olduğunu ve hibeli veya uygun kredi koşullarıyla destek verdiklerini belirterek, deprem bölgesinde kalıcı konutların kısa sürede inşa edilerek vatandaşların evlerine kavuşacağını dile getirdi.

Toplantıda yapılan konuşmalarda vurgulanan en önemli noktalardan biri, devlet ve millet iş birliğinin deprem sonrası hızlı bir şekilde iyileşme ve yeniden inşa sürecini sağladığıydı.

Büyük acılar yaşanmış olsa da, birlik ve dayanışma ruhuyla bölgenin daha güzel bir geleceğe doğru ilerlemesine vurgu yapıldı.

insaat-alani-1.jpg

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.