Almanya, EXPO 2023 için Kahramanmaraş'ı Ziyaret Etti

Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber liderliğindeki heyet, Uluslararası EXPO 2023'e katılan ülkeler arasında yer alan Kahramanmaraş'ı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2023 16:39
Almanya, EXPO 2023 için Kahramanmaraş'ı Ziyaret Etti

Kahramanmaraş'ta düzenlenecek olan Uluslararası EXPO 2023, Onikişubat Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliği yapacağı bir etkinlik olarak planlanmıştır.

EXPO 2023'e katılan ülkelerden gelen ziyaretçiler, Kahramanmaraş'ın kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda ivme kazanmasını sağlamanın yanı sıra kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.

Almanya heyeti, EXPO 2023 Sergi Alanı'nı ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Heyet üyeleri, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde görevli Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber, Gıda ve Tarım Müsteşarı Asistanı Janine Kardeş ve Ticaret Ataşeliği Bölümü'nden Zeynep Yıldırım'dan oluşmaktaydı.

Thomas Huber, EXPO 2023 Sergi Alanı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve Kahramanmaraş Belediyesi yetkilileriyle görüşerek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

whatsapp-image-2023-08-10-at-14-35-34-3.jpeg

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde görevli Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber, EXPO 2023 ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay bölgelerinde yaşanan depremin bölgede hem travmatik bir etki yarattığını hem de ağır bir ekonomik yük oluşturduğunu ifade etti.

Almanya'nın bu süreçte çeşitli yardım desteği sağladığını belirten Huber, depremin etkilerinin hala devam ettiğini ve yeniden inşa çalışmalarının zaman alacağını vurguladı.

Huber ayrıca EXPO 2023'ün Kahramanmaraş'ın yeniden inşasına katkı sağlayacağına inandığını ve Almanya'nın da EXPO'nun başarısına küçük bir katkıda bulunmak istediğini ifade etti.

Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal da Almanya heyetinin ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek, EXPO 2023'ün Kahramanmaraş için önemine vurgu yaptı. Ünsal, EXPO 2023'ün ticari işbirliği açısından da fırsatlar sunacağını belirterek, heyete teşekkür etti.

Almanya heyeti ayrıca Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ederek, işbirliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.