Kahramanmaraş'ta Yapılan Konut Sayısını Bakan Özhaseki Açıkladı!

Kahramanmaraş ve çevresinde 6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından büyük yıkımlar meydana gelmiş ve bu bölgede yıkım-onarım çalışmaları hızla devam etmektedir. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2023 16:23
Kahramanmaraş'ta Yapılan Konut Sayısını Bakan Özhaseki Açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda düzenlenen "AK Parti Şehir Buluşmaları" etkinliğinde yaptığı açıklamalarda önemli detaylara değinmiştir.

Özhaseki, deprem bölgesindeki vatandaşların güvenli konutlara yerleştirilene kadar bölgeyi terk etmeyeceklerini vurgulamış ve 30 bin konutun inşasına başladıklarını belirtmiştir.

Ayrıca, şehir merkezinde 9 binden fazla inşaatın planlandığını ve 225 iş yerinin inşaatına başlanacağını ifade etmiştir.

Özhaseki, bu çalışmaların bölgenin sağlıklı bir şekilde yeniden inşa edilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini ve bu sayede dışarıya göç eden vatandaşların kısa sürede geri dönebileceklerini dile getirmiştir.

Ayrıca, Özhaseki konuşmasında AK Parti'nin sıradan bir siyasi parti olmadığını, liderlerinin de sıradan bir lider olmadığını vurgulamıştır.

Gençlik yıllarından bu yana liderlerinin sürekli mücadele ettiğini ve halkın sorunlarını önemsediğini belirten Özhaseki, AK Parti'nin özgürlükleri genişleten bir parti olduğunu ve ülkede önemli değişimlerin yaşandığını ifade etmiştir.

Özellikle deprem sonrası yıkım-onarım çalışmalarının hızla ilerlemesi, liderlerinin dik duruşu ve ülkenin uluslararası arenada saygınlığının artması gibi konuları vurgulamıştır.

Bakan Özhaseki, daha önce yaptığı açıklamada da deprem sonrası yıkılan konutların yerine inşa edilecek bağımsız bölümler ve konut ihaleleri hakkında detaylı bilgiler vermişti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.