Kahramanmaraş'ta 319 Bin Konut Hak Sahiplerine Teslim Edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2023 17:32
Kahramanmaraş'ta 319 Bin Konut Hak Sahiplerine Teslim Edilecek!

Konuşmasında, muhalefeti eleştirirken "85 milyonu, sandıktan istedikleri netice çıkmadı diye afetzedelere zulmedenlerin insafına asla bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, depremler sonucu yaşamını yitirenleri anarak başladığı konuşmasında, "Asrın felaketi" olarak nitelendirdiği depremlerin üzerinden 6 aydan fazla zaman geçtiğini ve insanlık tarihinin en yıkıcı doğal afetlerinden birini yaşandığını belirtti.

Depremler sonucu 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve bir gecede büyük kayıpların yaşandığını ifade etti.

Deprem sonrası afetzede illeri ziyaret ettiklerini ve devletin tüm imkânlarıyla yanlarında olduklarını vurguladı.

Erdoğan, seçim döneminde de deprem bölgesinden ellerini çekmediklerini ve sahada yapılan çalışmaları bizzat takip ettiklerini söyledi.

Deprem sonrası ortaya çıkan acil ihtiyaçları süratle gidermeye çalıştıklarını belirterek, Kahramanmaraş'ta oturulamaz hale gelen alanların rehabilitasyonu için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Deprem bölgesinde toplamda 680 bin konutun ve 170 bin bağımsız bölümün inşa edilmesi gerektiğini ifade ederek, enkaz kaldırma ve yeni yuvaların inşası için çalışmaları hızlandırdıklarını aktardı.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin sadece inşaat hızını artırmakla kalmayacağını, aynı zamanda ekonominin canlanacağını, istihdam alanlarının oluşacağını ve mahalle kültürünün canlanacağını vurguladı.

screenshot-2023-08-10-at-17-22-49-kahramanmaras-kentsel-donusum-toplu-temel-atma-toreni-youtube-1691677383-478-001.jpg

Ayrıca depremde hasar gören illerde şehir meydanlarını hükümet olarak inşa edeceklerini dile getirdi.

Depremin etkisiyle yıkılan şehirlerin altyapı ve üstyapısıyla daha dayanıklı ve görkemli bir şekilde inşa edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm projeleriyle ülke genelinde 3,3 milyon konutun inşa edildiğini ve 6,5 milyon konutun dönüşümünün hedeflendiğini söyledi.

Kentsel dönüşümün, çarpık ve sağlıksız kentleşmenin önüne geçmek için bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde TOKİ aracılığıyla ülkenin yapı stokunu yenilemek için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, TOKİ'nin başarılı projeleriyle depremlerin etkisini azaltmanın ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün temel atma çalışmalarını başlatmak üzere butona basarak töreni başlattı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.