Çiğdem Karaaslan: Yeniden Doğan Kahramanmaraş'ı İnşa Değil, İhya Ediyoruz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yeni konutlar inşa edilirken eğitim, sağlık gibi alanlarda da şehirlerin ihya edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 18:28
Çiğdem Karaaslan: Yeniden Doğan Kahramanmaraş'ı İnşa Değil, İhya Ediyoruz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin Türkiye'nin yüreğini yaktığını belirtti. Depremin ardından hummalı bir çalışma süreci yaşandığını ifade eden Karaaslan, önceliklerinin canları kurtarmak olduğunu ve ardından şehirlerin yeniden yapılanması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Kurtulan vatandaşların hızla barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla acil barınma üniteleri ve konteynerler kurduklarını anlattı. Bu süreçte belediyelerin önemli bir rol oynadığını vurgulayan Karaaslan, toplumsal dayanışmanın ve millet olma bilincinin en zor zamanlarda dahi Türkiye'nin birleşmesine katkı sağladığını söyledi.

Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ilgili tüm kurumların sahaya inerek çalışmalara liderlik ettiğini ve kalıcı konutların yapımında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Yeni konutların inşasıyla birlikte eğitim, sağlık hizmetleri gibi önemli alanlarda da yeni bir şehir oluşacağını ifade etti. Ancak, sadece inşa etmek değil, şehirleri ihya etmekle sorumlu olduklarını dile getirdi. Tarihi kentlerin korunması ve yaşatılmasının da önemine vurgu yaptı.

Tarihi Kentler Birliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de depremin merkez üssü olan kentte yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Karaaslan ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.