"Yerinde Dönüşüm" Projesi Deprem Bölgesi ve Kahramanmaraş'ta Anlatılıyor!

Yerinde Dönüşüm: Deprem bölgesindeki yapılar hızla yeniden inşa ediliyor. Bilgilendirme toplantılarıyla projenin detayları paylaşılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 17:14
"Yerinde Dönüşüm" Projesi Deprem Bölgesi ve Kahramanmaraş'ta Anlatılıyor!

"Yerinde Dönüşüm" projesi, deprem bölgesinde faaliyet gösteriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen bu proje kapsamında, deprem bölgesindeki illerde bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, proje ile deprem bölgesinin yeniden yapılandırılma süreci hız kazanıyor.

Bakan Mehmet Özhaseki'nin, hibe ve kredi miktarlarının artırılmasıyla ilgili müjdesinin ardından, deprem bölgesindeki illerde merak edilen tüm detaylar, düzenlenen bilgilendirme toplantılarıyla anlatılıyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen ilk bilgilendirme toplantısı dün Hatay'da, bugün ise Adıyaman'da yapıldı.

Toplantıda, Bakanlığın kontrolünde yapılarını dönüştürmek isteyenlere, kendi binalarını bir müteahhitlik grubuyla anlaşarak hibe ve krediden yararlanma imkanı anlatıldı. Ayrıca, depremzedelerin "Yerinde Dönüşüm" projesi hakkında sorduğu sorular da yanıtlandı. Bu bilgilendirme toplantıları, önümüzdeki salı günü Malatya'da, çarşamba günü ise Kahramanmaraş'ta devam edecek ve ilerleyen günlerde depremden etkilenen diğer illerde düzenlenecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.