Bakan Özhaseki'den Çarpıcı Açıklama: Fahiş Fiyatlarla Mücadele Başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, depremzedelere 200 bin konut yapılacağını açıkladı. Kentsel dönüşüm için yeni yasa ile İstanbul ve Marmara'da dönüşüm hızlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Kasım 2023 11:56
Bakan Özhaseki'den Çarpıcı Açıklama: Fahiş Fiyatlarla Mücadele Başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden zarar gören şehirlerde 200 bin konutun inşasının hızla devam ettiğini belirterek, "Şu anda yaklaşık 50 bin konut ve köy evimizin inşaatını bitirmek üzereyiz. Aralık ayında Sayın Cumhurbaşkanı'mızla birlikte biten konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

Kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili çalışmalara da değinen Özhaseki, "İnşallah önümüzdeki günlerde Meclis'ten büyük bir destek alarak yasalaşacağını düşünüyorum. Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul ve Marmara'nın dönüşümünü bir an evvel hızlandıracağız." şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın kurulduğunu ve çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Özhaseki, "Dönüşüm sürecini hızlandıracak ve kentsel dönüşüme yeni bir soluk katacak Kentsel Dönüşüm Başkanlığımız eliyle ülke genelindeki dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız. Bilim insanları 'Deprem öncesindeki hazırlık için yapılan 1 birim harcama, deprem sonrasında 7 misline çıkıyor' diyor. Biz, ülkemizdeki sağlıksız yapı stokunu yenilemekte kararlıyız." şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, afet bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını engellemek için harekete geçtiklerini ve fahiş fiyat artışlarına müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, "Gerçek maliyeti 1300 lira civarında olan bir mikap betona, 'nakliye fiyatları arttı, ekipman bulamıyoruz, agrega bulamıyoruz, işçi ve usta bulamıyoruz' gibi bahanelerle 3 bin liraya kadar bedel isteniyor. Biz bunun fahiş fiyat artışı olduğunu ve kabul edilemez olduğunu, piyasa gerçekleriyle uyuşmadığını ifade ettik. Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçeceğimizi belirttik." şeklinde konuştu.

Son olarak, "İlk Evim Arsa" projesine ilişkin bilgi veren Özhaseki, "Şimdi İstanbul'da bir de 'Yarısı Bizden' kampanyası var. Sosyal konut var 250 bin İstanbul'da. Bunların projesinin programını da kasım ayı sonuna kadar bitiririz. 1 milyon 20 bin vatandaş müracaat etmiş. 'Biz evimizi yenileriz, siz bize para verin, bizi destekleyin' diye." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.