Filistin'den Kahramanmaraş'a EXPO 2023 Ziyareti

EXPO 2023'e katılımcı ülkelerden biri olan dost ve kardeş ülke Filistin, Kahramanmaraş'a gelerek, EXPO 2023 öncesinde kurdukları bahçe hakkında bilgi aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 16:27
Filistin'den Kahramanmaraş'a EXPO 2023 Ziyareti

Filistin Müsteşarı Rana Abu Sibaa, EXPO 2023'e katılmaktan heyecan duyduklarını ve Filistin'i en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek Uluslararası EXPO 2023 ile Kahramanmaraş'ı küresel çapta tanınan bir kent haline getirme amacı taşıyan Onikişubat Belediyesi, açılışa sayılı günler kala katılımcı ülkelerden gelen ziyaretlere ev sahipliği yapıyor.

En son olarak, 6 Şubat depreminin ardından taziye dilemek ve kurdukları bahçedeki ilerlemeyi yerinde görmek için Kahramanmaraş'a gelen Filistin Müsteşarı Rana Abu Sibaa, EXPO 2023 Sergi Alanı'nı ziyaret etti.

Filistin Bahçesi'nde yapılan çalışmaların son durumu ve hedefleri hakkında Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal'dan bilgi alan Rana Abu Sibaa, Filistin Bahçesi'nde çiçek dikip katkıda bulundu.

Bu ziyaret sırasında EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök de hazır bulundu.

whatsapp-image-2023-08-11-at-15-04-26-001.jpeg

Filistin'e EXPO 2023'e katılma fırsatı sundukları için Türkiye ve Onikişubat Belediyesi'ne teşekkür eden Filistin Müsteşarı Rana Abu Sibaa, deprem sonrası zarar görmüş Kahramanmaraş halkına moral vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Filistin'i en güçlü şekilde temsil edeceklerini dile getiren Sibaa, "Buraya katılmamız, ülkemizin Türkiye'ye olan dostluğunu ve desteğini göstermek içindir. Buradaki katılımımızın bir diğer amacı da kendi kültürümüzü ve değerlerimizi EXPO 2023 aracılığıyla dünyaya tanıtmaktır. Ayrıca depremde zarar gören Kahramanmaraş halkına moral vermek ve kendi kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Türkiye ile Filistin arasında güçlü bir iletişim var. Ulusal günümüzü de burada kutlayacağız. Birçok etkinlikle Filistin'i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Türkiye'ye ve Onikişubat Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. EXPO 2023'te kendi bayrağımızı dalgalandırma ve ülkemizi tanıtma fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, Filistin Müsteşarı Rana Abu Sibaa'ya ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, katılımcı ülkelerin Kahramanmaraş ziyaretlerine dikkat çekti. Ünsal, EXPO 2023'ün Cumhurbaşkanlığı himayesinde yakında açılacağını belirterek, "Dün Almanya gelmişti, bugün Filistin, yarın da Japonya gelecek. EXPO 2023, Kahramanmaraş'ı dünya çapında tanınan bir kent haline getirecektir" dedi.

Filistin Müsteşarı Rana Abu Sibaa, Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ederek, ortak yatırım alanları hakkında bilgi aldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.