Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

“ALLAH’IN HİDAYETİ (OLAN İSLÂM) DOĞRU YOLUN TA KENDİSİDİR.”


 Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

·        Sen,onların milletlerine (dinlerine) uyuncaya kadar yahudi ve hıristiyanlar sendenasla hoşnut olmayacaktır. (Resûlüm!) Onlara de ki: “Allah’ın hidayeti (olanİslâm) doğru yolun ta kendisidir.” Sana gelen bunca ilimden (Kur’an’dan) sonraeğer onların arzu ve heveslerine uyarsan, artık senin için Allah’tan yana nebir dost ne de bir yardımcı vardır. (Bakara Suresi:120)

·          Ey (hakiki) iman sahipleri! Mü’minleri bırakıp daküfre sapanları/inkârcıları/İslâm karşıtlarını velî (sırdaş ve başlarınızaidareci) edinmeyin. (Bunu yaparak) Allah yanında aleyhinize olacak (onlardanolduğunuzu gösterecek) açık bir delil mi vermek istiyorsunuz? (Nisa Suresi:144)

·        Onlar Allah’ın(son olarak seçtiği İslâm) dîninden başkasını mı arıyorlar? Halbuki göklerde veyerdekiler(in hepsi) ister istemez O’na teslim olmuşlardır ve ancak O’nadöndürülüp götürüleceklerdir. (Aliİmran Suresi: 83)

 

EY RABBİMİZ!

“…Ey Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işlerimizdekitaşkınlıklarımızı bağışla. (Savaşta) ayaklarımızı sabit kıl (bize dayanıklılıkver) ve kafirler güruhuna karşı bize yardım et/zafer ihsan eyle…” (Âl-i İmrân /147 )

 

    SON PEYGAMBER (SAV)

           (Ey Resûlüm!) De ki: “Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizisevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayan ve merhametedendir.”

                                      (3/ Al-i İmran Suresi:31)

      Ömer (r.a) diyorki: Hz. Aişe (r.anhâ) vâlidemizden “Resûlullah (s.a.v) ev içinde ne yapıyordu?”diye soruldu. Buyurdular ki:
“Allah Resulü (s.a.v) de sizin gibi bir beşerdi (insanlardan bir insandı).Elbiselerini kendisi yıkar, koyunu kendisi sağar ve kendi hizmetini kendisigörürdü.”
          Hz. Hüseyin ibn-i Ali (r.a) buyuruyor:
Babamdan, ilk önce Resûlullah (s.a.v) in eve girip çıkarken, tavır vehareketlerini sordum; babam buyurdular ki:
“Resûlullah (s.a.v) evine gittiği zaman, evdeki zamânını üçe bölerdi. Birkısmını Allah Teâlâ’ya ibâdet için ayırıyordu. (Namaz, Kur’ân tilâveti gibi.)İkinci kısmı efrâd-ı âilesine ayırırdı. (Onları sorar, iltifat eder, herbirisiyle güzel muâşeret ederdi.) Üçüncü kısmı da, kendi şahsî işlerini görmekiçin ayırırdı. Kendi şahsî işlerini görmek üzere ayırdığı zamânı da, halklakendisi arasında bölerdi. Yine onun bir kısmını halkın işleri için kullanırdı.Kendi evinde, şahsî işlerini görmek üzere ayırdığı vaktinin bir kısmını halkaayırdığı zaman, yalnız özel yakınları yanına girerlerdi, herkes o zamanlardayanına girmezdi. Ancak o zamanlarda Resûlullah’dan bir şey öğrenen, diğermüslümanlara anlatırdı.

Kaynak: Şemail-i Şerif Kitabı(Şahver Çelikoğlu)

                 KÖLESİYİZ, RAZI OLSUN

ALEMLERİN EFENDİSİ BİZDEN

 

 

 

HİKMETLİ SÖZLER

         O, (Allah) hikmeti dilediğine verir.Kime de hikmet nasip etmişse, muhakkak  ona   çok hayır verilmiştir. (Buâyet ve öğütleri) olgun akıl sahiplerinden başkası düşünemez.  Bakara/269

       Hz.RABİA-ÜL ADEVİYYE   BUYURDULAR Kİ:

            “Satayımda bedeliyle rızkımı temin edeyim diye birkaç yumak iplik eğirmiştim. Bunlarıiki akçeye sattım. Akçelerin birini bu, diğerini de şu elime koydum. Kortum kibu ikisi bir araya gelirler de beni yoldan çıkarırılar.”

**********

 “Üç şeyingamı içinde hayrette kalmışımdır. Eğer beni bunların derdinden kurtarırsanızevlenirim. Birincisi şu: Ölüm anında ve can verme vaktinde acaba imanı selameteerdirebilecek miyim, yoksa erdiremeyecek miyim? İkincisi şu. Acaba kıyamet günüamel defterimi sağ taraftan verecekler mi, vermeyecekler m? Üçüncüsü şu: Ameldefterini sağ eline alan bir cemaat cennete, sol eline alan diğer bir cemaatcehenneme giderken acaba ben hangisine gideceğim?”

**********

“Rahman sevgisi içimi öyle doldurmuştur ki şeytandannefret etmeye zaman ve imkan bulamıyorum.”

 

SÖZLERİNBÜYÜKLERİ BÜYÜKLERİN SÖZLERİDİR

        HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

“Allahım! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarakişlediğim kusurlarımı, benden daha iyi bildiğin bütün suçlarımı bağışla.  (İbn Mace, Tirmizi, Ahmed b. Hanbel

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.